Непреведено, 09.09.2014.


Наслов чланка испод сам превео дословно, мада је упитно шта су то "социјални" медији. Има ли их асоцијалних, ако су у питању медији као гласила ? Али добро, зна се на шта се мисли, текст на прави начин најављује видео - непреведен, што добро дође да се још једном истакне колико нашим гласилима - свим, а нарочито "алтернативним", недостају преводиоци, посебно они технички обучени за превођење видео материјала.

И кад смо код техничке обучености, Lifehacker је изузетно користан. Иако пратим само наслове везане за интернет, често користим препоруке за одређене програме, јер их прати упутство, текстић типа "водич за идиоте".


Како социјални медији утичу на мозак и тело


Свако воли да скакуће по својим омиљеним друштвеним мрежама, али истина је да нека њихова својства изазивају озбиљну зависност. Испаде да бити повезан и обавештен долази са неким нежељеним ефектима на ваш мозак и тело.

Јутјуб канал AsapSCIENCE - YouTube је бацио поглед на неке начине којима непрестано друштвено умрежавање може да промени ваш мозак. Потреба да се увек буде на мрежи дели сличности у мозгу са другим облицима зависности. Па како то шкоди ? Тако што може смањити вашу способност мултитаскинга, утиче на памћење и преповезује ваш нервни систем, изазивајући фамозне "фантомске вибрације". Нема ничега лошег у коришћењу друштвених мрежа, али је, као и код свега другог, умереност најважнија. Превише било чега може да буде лоше, ОК је узети паузу с времена на време.


Извор: How Social Media Affects Your Brain and Body
Превео и приредио: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!