Бљицкаста пропаганда: "Путин планира да УГАСИ ИНТЕРНЕТ у целој Русији"



"Ћирилизовано" : Увек просрпски и страсно руски, "Блиц" је данас објавио следећу "вест":

Путин планира да УГАСИ ИНТЕРНЕТ у целој Русији

Уколико дође до војних сукоба или озбиљних демонстрација у Русији, у земљи би могао да буде укинут приступ интернету, најавили су високи руски званичници.


Председник Владимир Путин ће председавати саветом безбедности данас, који би требало између осталог да се бави и како да Москва укине интернет у Русији, у "случају нужде".

Циљ овако нечега је да се ојача контрола садржаја на интернету, које је већ раније било место где су се окупљали и орзанизовали опозиционари.

План Владимира Путина је и да се домен РУ. подведе под контролу државе.
То би био последњи медији у Русији који није под контролом државе, пошто већина медија у Москви "плешу како Кремљ диктира".

Интернет је остало ретко место дискусије и слободе говора у Русији.


"Ћирилизовано": Писменост састављача ове пропагандистичке сплачине да оставимо по страни, а што се тиче њене истинитости, ево превода само једног пасуса чланка из руске "Правде" - од пре три дана:

"Секретар за штампу председника, Дмитриј Песков, снажно је одбацио горе поменуте медијске извештаје. "Наравно, одсецање Русије од глобалног интернета не долази у обзир", рекао је он. Међутим, додао је: "Наши партнери у Сједињеним Америчким Државама и у Европи су прилично непредвидиви у последње време." "Ми, у Русији, морамо да мислимо како да обезбедимо нашу националну безбедност." Песков је потврдио да Русија развија мере у области информационе безбедности."


Извори: Blic Online | Putin planira da UGASI INTERNET u celoj Rusiji и Russia to be disconnected from the Internet? - English pravda.ru
Приредио и превео: Александар ЈовановићЋирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!