Украјински неонацистички командант: "САД нас обучавају и финансирају"

Командант једног од украјинских неонацистичких батаљона, "Донбас", Семјон Семјонченко, управо се вратио из САД, где се састао са високим сенаторима из обе странке, и примио обећања за материјалну подршку.

Семјонченко у посети Међународном републиканском институту. Иза њега, десно, сенатор из Тенесија Роберт Коркер

Семјонченко је на Фејсбуку поставио коментар у коме детаљно објашњава ову помоћ.

Он је примљен у ИРИ - у (Међународни републикански институт) и НДИ-у (Национални демократски институт), међународним подружницама две главне америчке политичке странке, a састао се и са сенаторима,  демократским Робертом Менендезом и републиканским Робертом Коркером.

"Менендез и Коркер су два сенатора који су били покровитељи Закона о подршци слободне Украјине , на основу кога ће се издвојити новац за пружање помоћи Украјини, укључујући и снабдевање оружјем. Радар, противтенковско оружје, дронови, комуникациони системи и многе друге корисне ствари за нашу војску."

Један од главних циљева његове посете је био да добије обуку и много више од тога од америчке војске. Судећи по његовом посту на Фејсбуку, изгледа да је у томе успео.

"Јуче сам потписао уговор да се за борце и официра батаљона "Донбас" организују курсеви обуке које би држале мобилне групе инструктора из Сједињених Америчких Држава, војних лица који тренутно нису у служби.

Они ће радити у оквиру традиционалног система обуке коју користе Морнаричке Фоке и Делта форс. Стандарди су развијени за сваку специјалност (извиђаче, специјалне снаге, безбедност, итд) и за сваког подофицира.

Посебна пажња ће бити посвећена индивидуалној обуци и тимском раду. Ми ћемо користити максимални број практичних вежби.

Друга важна тачка је обука наредника (подофицири), да им се омогући да делују самостално и воде тим.

Инструктори ће се такође користити за припрему снага унутрашње безбедности, а та је обука један од видова индиректне помоћи коју Украјина добија."

После састанака у НДИ и ИРИ Семјонченко је додао:

"Ово су били веома корисни разговори. Објаснили смо им ситуацију у Украјини, објективно колико је могуће Ми смо уверени да ће све ићи по плану, као што смо се и надали."


Аутор: Федерико Пиерачини
Извор: Ukrainian Neo-Nazi Commander: "The US is Training and Funding Us" - Russia Insider
Превод: Ћирилизовано


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!