Russia Insider: Украјина више никад неће бити јединствена држава. Навикните се на то.

Због свих спекулација о украјинским мировним преговорима, битно је имати на уму пар ствари:

Прво, брбљање Запада о томе како Руси вуку конце просто је прдеж - и не толико врућ да би Украјинцима помогао ове зиме.

Друго, чак и ако су Путин и његов круг у заблуди и мисле да могу поново саставити полупана јајца ... ипак мислим да  вероватно већ знају како стоји ствар и  да то што говоре говоре реда ради.

Јер, чињеница је да је идеја о унитарној држави званој Украјина потпуно мртва, нема ту никаквог "Лазарус протокола"(1) који ће је спасти.

Какву год форму заузимао и колико год се вукао процес враћања духа у боцу, звоно је зазвонило и одзвонило.

Народ Новоросије је гледао како му убијају браћу и сестре, прво у Одеси, затим у Мариупољу, затим су га немилосрдно гранатирали у Луганску и Доњецку, убијали су га без оклевања и кајања луди хулигани подстрекивани од Запада.

Сједињене Америчке Државе су смрт Украјине учиниле апсолутно извесном финансирањем, наоружавањем и подршком фашистима и олигарсима у злочинима над својим земљацима. Русија не сноси никакву одговорност такве врсте, заиста је покушавала, али узалуд, да Западу објасни да ће то уништити Украјину, земљу коју од нас далеко боље разуме.

Амнестија, или неки лажни уговор или коминике су ирелевантни. Људи из тих области једноставно неће да поново живе под контролом Кијева. Нема плана, протокола или мировног уговора који то можете променити.

Специфичан облик исхода још увек је нејасан, али општи обриси нису.

Већ су написани. У крви.
------------------------------

1. "Лазарус протокол" је видео игрица, на тему како спасити САД увођењем ратног стања ... Али ту већ долазимо на другу тему, како видео игрице делују слично холивудским продуктима, како се води медијски рат и припрема, у крајњем, Нови светски феудални поредак - прим. прев.


Аутор: Данијел Патрик Велч
Извор: Ukraine Will Never Again be a United Country. Get Used to It. - Russia Insider
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!