The Saker: Неколико кратких вести


Драги пријатељи,

данас само неколико ствари, укратко.

 
Прво, према члану Парламента ЕУ, Волфгангу Геркеу (СП?), ЕУ разматра прави списак руских новинара којима ће бити забрањен улазак у ЕУ. Бандерастан већ има такву црну листу са 35 имена. Толико о "демократским",  "слободе говора" и "еуропским" вредностима. Руска штампа се отворено смеје.

Друго, они који су сада су имали било какве сумње о ставу Ватикана "гледе" грађанског рата у Украјини нека погледају чланак под називом "Црква с полетом је у опасности у Украјини", на сајту Crux (хвала АБ!). Очигледно, пораз нацистичке хунте доводи унијате у опасност, јер, цитирам: "Гркокатолици су такођер постали истакнути судионици у националним пословима. Они су били главни заговорници украјинске Наранџасте револуције 2004/2005 и раније ове године помогли су водити Мајданске протесте који су помели промосковскога предсједника Виктора Јануковича с власти."

Па добро, карма је курва, претпостављам :-)



Треће, многи од вас су постављали коментаре и слали ми е-писма о предвиђању Евгенија Федорова да ће ускоро бити чистке. Авај, морам да вас разочарам. Иако је Федоров по свему судећи веома добар момак и искрен патриота, ја га уопште не сматрам кредибилним и препоручићу вам да све што он каже узмете са великим груменом соли. Немам времена за детаљно побијање његових ставова, али само се запитајте следеће: ако би власти Новоросије почеле са штампањем своје валуте, да ли бисте је купили? QED.

Четврто и последње, још једном вас остављам са снимком "CrossTalk". Жао ми је што вам после јучерашње емисије следи с моје стране још једна, али за све је "крив" Питер Лавел: његове емисије су превише добре, а и најновија је погодак тачно у мету: стратешки савез Медвед - Змај је далеко најзначајније геостратешко дешавање у протеклих неколико година.

Уживајте!

The Saker




Извор: The Vineyard of the Saker: A couple of short news items
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!