Америка се грохотом смеје јер је ЕУ кажњена због украјинске катастрофе


Коме су још потребни непријатељи поред таквих пријатеља ?

Уместо да јефтино придодају огромну територију (већу од Француске) својој империји, Европљани сада морају да улажу новац у економски безнадежан случај

Милано дош'о, Милано прош'о. Упркос изјавама политичара о споразуму о "параметрима", не постоји право решење за гасну кризу у Украјини.

У међувремену, у Москви, пао је први снег. Можда за недељу или тако нешто, пашће и на Украјину.

Резиме стања: Руси од јуна инсистирају на цени гаса од 485 долара за 1000 м3, али ће понудити попуст од 100 долара, под условом да Украјина плати неизмирене рачуне за гас. И од сада, с обзиром на понашање Украјинаца у прошлости, Руси ће испоручивати нови гас само на "pre-paid" основи (плати па клати - прим. прев.). Украјинци ово одбацују и захтевају "праведну цену", која би требало да буде 269 долара (за раније и сада), као по договору из децембра који је постигао збачени председник Јанукович.

Али та цена је из времена када је Украјина још била у руској орбити и пријатељ Русије. Тренутно је западна колонија и сада тамо важе тржиште и тржишне цене. Под притиском Европљана, Украјинцима је понуђено да исплате преостали дуг на привременој основи од 320 долара, док се не постигне коначни договор. Међутим, Украјинци инсистирају на томе да би оваква цена требала да буде за новоиспоручен гас, да не важи у исплати дуга. Руси су то одбили и отишли ​​кући.

И ? Температуре ће пасти, Украјина ће патити. Није тешко предвидети будуће потезе украјинске владе: илегално истакање, баш као што су радили у 2009. години, што је приморало Русе да прекину испоруке намењене Европи, јер пролазе кроз Украјину. А пошто су Европљани, по налогу Вашингтона, зауставили изградњу Јужног тока, (на крају крајева, ми не желимо да будемо превише зависни од Русије, зар не?), Европа је сада зависна од гасовода у Украјини.

Погодите шта следи? Европа ће бити приморана да плати украјински цех. И зар то није фер? Немојмо заборавити да су еуропски политичари - водоноше америчке глобалне империје на Еуро-Мајдану -  обзнанили своју солидарност са украјинским народом. Онда, плати! На рачун еуропских пореских обвезника.

Уместо да јефтино придодају огромну територију (већу од Француске) својој империји, Европљани сада морају да улажу новац у економски безнадежан случај, са популацијом четири пута већом од Грчке, а у далеко лошијем економском стању. Срећно им било. (И поврх свега, ЕУ је упропастила односе са Русијом, једним од својих највећих тржишта.)

Америчке газде не могу да престану да се смеју.


Аутор: Александар Меркурис
Извор: Russian news: America Laughs as EU Is Punished for Ukraine Disaster - Russia Insider
Превод: Ћирилизовано за Магацин и The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!