Пакрачки анонимус што хушка - Хушка


Свако слуша и чује оно што хоће. Ми из Српског Удружења Ћирилица Београд, чак и нешто што је лоше покушавамо да ублажимо и да окренемо на добро, а добро да брусимо да испадне још боље. Тако нас учи председник Добрица Ерић.
Слушајући нашег Патријарха Иринеја и његову беседу на устоличењу владике Јована Ћулибрка у Пакрацу нисмо ни приметили хушкачке елементе. Кренимо редом.
Кажу да презиме о човеку доста говори. Ево, извућићемо на тренутак из анонимности извесног лика који се презива Хушка. Дакле „бранитељ“ Хушка који хушка. Шта хушка, кога хушка, против кога хушка и на крају зашто хушка, Хушка? Њему и њима се није свидео свидео говор Патријарха и они су се згрозили:


 Замислите ликове који се згражавају над говором Патријарха:


Замислите лика који поново хушка, лика чији су дедови и прадедови помогли да у непосрдној близини буде изграђен највећи српски град под земљом. Град у коме вечно живи милион Срба. 

Ало бре Хушко, не хушкај више, јер нисмо ми хтели да разбијемо Југославију. Наши су је дедови направили и почивала је на крви српских ратника, на оној крви коју је Пуниша Рачић знао да наплати, кад су га питали колико кошта.

За Ћирилизовано:Милорад Ђошић, пензионисани пуковник - пилот и члан УО Српског Удружења Ћирилица Београд


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!