РТ: Чеченски вођа тражи од Немачке да се извини његовим коњићима


Шеф Чеченске републике Рамзана Кадиров (РИА Новости / Саид Царњајев)
Шеф Чеченске републике је иронично назвао одбијање исплате новчане награде за његове коње "срамном страницом у историји Немачке" и додао да ће немачке власти морати да плате "вишемилионску накнаду" због скандала.

Рамзан Кадиров је на вест, да је за његова два расна коња Зазу и Дашинг хоум одбијена исплата новчане награде после трке, одговорио на свој уобичајен начин - коментаром на свом Инстаграм налогу.

Водећи чеченски политичар се пожалио да је та одлука оба коња бацила у депресију.

"После дугих дебата у влади и Бундестагу, после консултација између председника и савезног канцелара, они су одлучили да Зазу лише новца зарађеног поштеним радом и брзим копитама. Такође су јој ограничили слободу кретања. У Берлину кажу да сваки коњ мора потпасти под санкције својега господара и одговарати као да је у питању човек", написао је Кадиров.

"Испоставило се да је Зазу крива за све невоље овога света - да је овај коњ донео одлуку да се започну ратови у Ираку, Сирији, Либији, Авганистану, одлуку да се бомбардује Београд."

Кадиров је наставио са наговештајем да су немачке власти "трансферисале своје срамно искуство из прошлог века на животињу" и додао да ће одговорни морати да плате милионе на име накнаде за моралну штету нанету коњима и због дискриминације.

Крајем августа и почетком октобра, Зазу је освојила пет и две хиљаде евра у Баден-Бадену и Дизелдорфу, тим редом. Немачка влада је, међутим, забранила исплату новчане награде власнику коњчета, саопштивши да је Кадиров субјект санкција ЕУ. Немачке власти су такође забраниле да коњићи учествују у тркама док санкције Кадирову не буду укинуте.

Рамзан Кадиров је познат по својој љубави према коњима и подршци коњским тркама. Његови коњи су раније учествовали у тркама широм света и доносили милионе долара у наградама.

Европска унија је увела санкције чеченском вођи у јулу ове године, указујући на то да његови поступци наводно угрожавају територијални интегритет и независност Украјине.




Извор: Crazy horse! Chechen leader asks Germany to apologize to his nags — RT Russian politics
Превод: Ћирилизовано за Магацин и The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!