The Saker: Путин ће ускоро бити жртвован (најновије из кухиње путиномрзитеља)


Поплавише ме е-писма у којима ме питате о чланку "Путинова глава - ко ће смаћи главу руског председника Путина и понудити је на тањиру САД ?овде). Обично не коментаришем такве глупости с интернета, али ова је изгледа много људи забринула.

Пријатељи, кључ целог чланка је на самом почетку: "Чини се да су руске власти нашле пут прилагођавања Западу. Либерали су постали моћни и воде преговоре.". Свака реч у овим двема реченицама је чиста лаж. Као прво, Путин је "руске власти". Његова снага произилази из три извора:

1) Изабран је од руског народа
2) Чврсто га подржавају "министарства силе" (унутрашњих послова, безбедности, војска, полиција, обавештајне службе, за ванредне ситуације)
3) Популарност му је негде око 80%

Другим речима, његово уклањање би било законски немогуће, физички немогуће и немогуће политички.

Друго, ако неко озбиљно верује да Путин гледа да се прилагоди Западу онда он / она једноставно треба да послуша његов најновији говор на Валдај клубу па ће схватитити да је - далеко од "акомодације" - Путин потпуно спреман за дугу конфронтацију са Англоционистичком империјом.

Коначно, због неуспеха да збаце Путина на председничким изборима и, још више, због грађанског рата у Украјини, руски либерали никада нису били слабији него сада: њих повезују са кошмарним 1990-им и сматрају их за савезнике било којих и сваких снага које мрзе Русију, било да су то вехабије Чечени или украјински нацисти, и на њих гледају као на оруђе САД / ЕУ / НАТО.

И још нешто. Када аутори кажу  да "руски "патриоти" тврдоглаво сањају да ће убедити данашњег председника да имитира Стаљина или Ивана Грозног", они идеологију и поглед на свет руског патриотског покрета потпуно погрешно виде и интерпретирају.

Овај безвредан чланак је типичан пример антипутиновске пропаганде у организацији САД: ако не могу да га демонизују, онда ће барем приказати да је слаб и да ће ускоро бити жртвован. Биће још много сличних глупости и ја вас позивам да их једноставно игноришете.

The Saker

The Saker Српски: Да, али била би права штета да игноришете коментаре испод оригиналног чланка. Степски је горе изнео свој став, али у коментарима се наводе и неке чињенице и извори који ће сигурно бити интересантни онима који прате и анализирају методе , производе и резултате западне пропагандне машинерије.


Извор: The Vineyard of the Saker: Latest Putin-bashing invention: Putin about to be sacrificed
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!