“СРЕМ 2014″: Десантирање пешадијских борбених возила падобраном (видео)


“СРЕМ 2014″ антитерористичке вежбе у Србији обележили су руски војници спуштањем два своја пешадијска борбена возила из ваздуха – једно од њих је чак носило камеру која је забележила његово величанствено слетање.


Две БМД-2 машине су одвезене у Иљушин Ил-76 вишенаменски тешки транспортни авион у недељу. Возила су успешно слетела на полигон Никинци у Србији. БМД-2 је руско ваздушно-десантно борбено возило пешадије које служи да уведе пешадију у борбу и да јој пружи ватрену подршку, а којем је НАТО дао ознаку BMD M1981/1. Опремљено је са куполом, лансером вођених антитенковских ракета и два митраљеза.



Возило је у потпуности амфибијско и било је посебно пројектовано за десантирање. Из даљине, десантирани БМД-2 лако може изгледати као мали тенк како слеће с падобраном. Руске падобранске јединице су у Београд стигле у четвртак, да учествују у првој заједничкој тактичкој антитерористичкој вежбиа са српском војском, под називом “СРЕМ 2014″. Шест ИЛ-76 руских војних транспортних авиона са падобранцима и техником је слетело на војни аеродром Батајница.




“Срем-2014″ маневри укључују вежбе у реалистичним условима и десантирање и војника и борбених возила. Вежбе су први пут планиране у новембру 2013. године, када су Србија и Русија потписале споразум о војној и техничкој сарадњи.



Извор: RT
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!