Пол Крејг Робертс: Следећи председнички избори ће гурнути свет ближе рату


Глен Гринвалд је открио да је Хилари Клинтон председнички кандидат банкстера и ратних хушкача. Пам и Рас Мартенс напомињу да је Елизабет Ворен популистичка алтернатива. Сумњам да политичар који представља народ може прибавити средства потребна за вођење кампање. Ако Ворен постане претња, естаблишмент ће јој напаковати лажне оптужбе и померити је у страну.

Хилари као председник значи рат са Русијом. Са неокон-нацистима као што су Роберт Каган и Макс Бут да спроводе њену ратну политику и са Хилариним поређењем руског председника Путина са Адолфом Хитлером, рат би био сигуран. И нуклеаран, као што написаше Мишел Чосудовски и Ноам Чомски.

Ако Хилари буде изабрана за председника, финансијски гангстери и профитерски ратни злочинци би довршили преузимање земље. И то би било заувек или до Армагедона.

Да би се разумело шта бисмо добили са Хилари, присетимо се Клинтоновог председниковања. Клинтоново председниковање је било трансформативно, али нису сви схватили његове последице. Клинтон је уништио Демократску странку са споразумом о "слободној трговини", дерегулисао је финансијски систем, покренуо садашњу политику Вашингтона - "промена режима" са својим нелегалним војним нападима на Југославију и Ирак, његов режим је безразложно користио смртоносну силу против америчких грађана и заташкавао убиства лажним истрагама. То су четири велике промене које су земљу увеле у силазну спиралу ка милитаризованој полицијској држави са огромним разликама у приходима и богатству.

Може се разумети зашто су републиканци хтели Северноамерички споразум о слободној трговини, али је Бил Клинтон својим потписом споразум претворио у закон. "Слободнотрговински" уговори су средства која користе америчке корпорације да у иностранство изместе своју производњу роба и услуга што се продају на америчком тржишту. Премештањем производње у иностранство, уштеда на цени рада повећава корпоративне профите и цене акција, доносећи капиталну добит акционарима и вишемилионске доларске бонусе руководиоцима због њиховог учинка. Зараде на капиталу су велике, али су остварене на штету америчких производних радника и пореске основице градова и држава.

Када се фабрике затварају и рад сели у иностранство, послови средње класе нестају. Индустријским и производним синдикатима су одстрањени витални органи, уништени су раднички синдикати који финансирају предизборне кампање демократа. Компензаторна моћ рада наспрам капитала је изгубљена, а демократе су се окренуле према истим изворима финансирања с којих захватају републиканци. Резултат је једнопартијска држава.

Ослабљена пореска основица градова и држава је омогућила да републиканци нападну синдикате јавног сектора. Демократска странка данас више не постоји као политичка странка подржавана прилозима синдиката обичних људи. Данас обе политичке странке заступају интересе истих моћних интересних група: финансијског сектора, војног / безбедносног комплекса, израелског лобија, екстрактивне (примарне, сировинске - прим. прев.) индустрије и агробизниса.

Ни једна од те две странке не представља бираче. Народ се  товари трошковима финансијских појаса за спасавање и ратова, док примарне индустрије и Монсанто уништавају околину и деградирају храну. Избори се не баве стварним проблемима, као што је губитак уставне заштите и законски одговорне владе. Уместо тога, странке се надмећу на питањима као што су хомосексуални бракови и федерално финансирање абортуса.

Клинтоново укидање Глас-Стигаловог закона је иницијалнби потез после којег је уклоњено више ограничења и тако омогућено да се финансијски систем трансформише у коцкарницу у којој губитке покривају народ и Федералне резерве. Тек ћемо видети какве ће све то имати последице.

Напад Клинтоновог режима на Србе је био ратни злочин по међународном праву, али је југословенском председнику, који је покушао да одбрани своју земљу, суђено као ратном злочинцу. Када је Клинтон режим побио породицу Рендија Вивера на Раби Риџу и 76 људи код Вакоа - подвргававући оно неколико преживелих позоришту од суђења, злочини против човечности режима су прошли некажњено. Тако је Клинтон успоставио преседан за 14 година Бушових и Обаминих злочина против човечности у седам земаља. На милионе људи је убијено, осакаћено и расељено, и то је све прихватљиво.

Лако је влади да нахушка становништво на странце, што су Клинтон, Џорџ Буш и Обама успешно показали. Али Клинтонов режим је успео да Американаце окрене и против својих суграђана. Када је ФБИ беспотребно убио Ренди Виверову жену и малог сина, добили смо пропагандну осуду Ренди Вивера уместо одговорности. Када је ФБИ напао Давидијански огранак, религијски покрет који се одвојио од Адвентистичке цркве седмога дана, са тенковима и отровним гасом, изазивајући пожар у коме је изгорело 76 људи, углавном жена и деце, до смрти, Клинтонов режим је масовно убиство правдао са измишљеним и неоснованим оптужбама против владиних убијених жртава.

Сви напори да се утврди одговорност за злочине су блокирани. То су били преседани који су извршној власти обезбедили имунитет од закона. Овај имунитет је сада проширен на локалну полицију која рутински злоставља и убија америчке грађане по њиховим улицама и домовима.

Међународно безакоње Вашингтона на које се руска и кинеска влада све више жале потиче од Клинтоновог режима. Лажи Вашингтона о "оружју за масовно уништење" Садама Хусеина настале су за режима Клинтона, као и  циљ "промена режима" у Ираку и Вашингтоново нелегално бомбардовање Ирака и ембарго који је коштао живота 500 000 ирачке деце - оправдано, како је рекла Клинтонов државни секретар.

Америчка влада је чинила зле ствари и раније. На пример, шпанско-амерички рат био империјалистичка отимачина, и Вашингтон је увек штитио интересе америчких корпорација од латиноамеричких реформатора, али је Клинтонов режим глобализовао криминал. Промене режима су постале толико безобзирне да доводе до опасности од нуклеарног рата. Не збацују се више владе Гренаде и Хондураса. Данас су мете Русија и Кина. Бивши делови саме Русије - Грузија и Украјина - претворене су у вазалске државе Вашингтона. НВО које финансира Вашингтон организују "студентске протесте" у Хонг Конгу, у нади да ће се протести проширити на Кину и дестабилизовати владу. Безобзирност ових интервенција у унутрашње послове нуклеарних сила је без преседана.

Хилари Клинтон је заговорник рата, исто ће бити и републикански кандидат. Све жешће антируска реторика Вашингтона и његових трулих ЕУ марионетских држава воде ка уништењу света. Арогантни неоконзервативци, својим хибрисом уверени да су САД "изузетна и неопходна" земља, на деескалацију реторике и санкција гледају као на посустајање. Што више неоконзервативци и политичари попут Џона Мекејна и Линдзи Грејема ескалирају реторику, то смо ближи рату.

Како је америчка влада сада прихватила превентивно хапшење и затварање оних који би  једног дана могли да почине злочин, цео неоконскоратнохушкачи кадар треба да буде похапшен и притворен на неодређено време пре него што уништи човечанство.

Клинтонове године су произвеле поплаву књига које документују бројне злочине и заташкавања - Оклахома Ситија, Раби Риџа, Вакоа, скандала са ФБИ крим-лабораторијом, Винсент Фостерове смрти, учешћа ЦИА у шверцу дроге, милитаризације спровођења закона, Косова, свега и свачега. Већина ових књига су писане са либертаријанског или конзервативног становишта. Као да нико није схватио природу дешавања у трансформацији америчке власти. Они који су заборавили и они сувише млади да знају дугују себи да се упознају или поново упознају са Клинтоновим годинама. Недавно сам писао о Амброус Еванс-Причардовој књизи "Тајни живот Била Клинтона". Друга добро документована књига је Џемс Бовардова "Осећајући твој бол" (Feeling Your Pain). Конгрес и медији су помагали и подржавали бројна заташкавања и уместо њих се фокусирали на релативно неважне махинације око Вајтвотер некретнина и Клинтонову сексуалну аферу са службеницом Беле куће, Моником Левински.

Клинтон и његов корумпирани режим су лагали о многим важним стварима, али је само лаж о његовој афери са Моником Левински изазвала Представнички дом да га опозове. Игноришући бројне и валидне основе за разрешење и уместо тога бирајући небитан разлог, Конгрес и медији су били саучесници у успону извршне власти ником одговорне. Овај недостатак одговорности нам је донео тиранију у земљи, у иностранству рат, два зла наднета над свима нама.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: The Next Presidential Election Will Move The World Closer To War -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!