Владимир Путин у Бризбејну


Једини Путинови политички пријатељи на свету, али могу бити довољни да се преживи. Путину је само потребно да издржи притисак Запада и сачека док Кина не почне да се суочава и понижава САД ... хтедох рећи да "деамериканизује свет". Тај тренутак се убрзано приближава.

Руски председник Владимир Путин је хладно дочекан на бризбејнских 34 степени Целзијуса, тамо где су се сви присутни Англи старали да задовоље свог господара Американца, кевћући на Путина. Рецимо домаћин и ајкула-у-оделу са ауром продавца половних аутомобила, премијер Нове Холандије - бивше британске кажњеничке колоније и будуће кинеске провинције Аустралије, Тони Абот:


Иако је Тонијева пролетерска глава најављивала да намерава да се прса у прса суочи са руским председником ...


... очигледно је овај, кад је Тони мало поразмислио, био превише импресиван, па Тони прибеже дружењу са коалицама и својим руским противником:


Ту је још један лакрдијаш, неоконче Стивен Харпер, премијер Канаде, до 1982. формално колоније Британије.


Иако из прве руке можемо потврдити да је Канада једна од најцивилизованијих држава на свету, Харпер се трсио да докаже супротно, када је лануо на Путина да "изађе из Украјине". Нема везе што Русија није у Украјини,  што уместо ње Кијевом данас влада ЦИА, што то потврдише и прокијевски ратници.

Био је ту и Супер Дејв ...


... са мало бољим манирима од челника својих бивших колонија, али је и он сматрао за неопходно да Путина оптужи за "мачизам", нешто за шта ми не би пало на памет да оптужим Дејвчета.


И на крају, ту је био представник треће бивше британске колоније, Сједињених Америчких Држава, плаћеник за афирмативне акције Бери Обама, веома нервозан и несигуран ако је поред њега Путин уместо телепромптера:


Да, тешки су то били дани за највеће државнике на планети данас. Аустралијски "домаћин" је чак успео да понизи Путина, пустивши га да руча сам за огромним столом.


Путин, на неколико дана најусамљенији човек на планети
Чек, чек, немачка канцеларка Ангела Меркел је посетила Путина у његовом хотелу на четири сата. Због посла. Ваљда.


После Меркелове, стигао је председник Европске комисије, Жан-Клод Јункер. Нама то изгледа као конструктиван састанак.


Па, можда Путин није тек тако био мртав 'ладан ...

Упитан да ли је осећао притисак својих Г20 колега, Путин је новинарима рекао: "Веома сам задовољан резултатом и атмосфером."
    
    
Извор: Deep Resource
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!