The Saker: САД, Канада и Украјина одбијају да осуде хероизацију нацизма и згађеност Руса Западом

Често се расправља да ли је украјинска хунта нацистичка или није. Ја тврдим да, иако Порошенко не поздравља нацистичким поздравом и није се декларисао "Ја сам нациста", сви знаци указују на закључак да кијевски режим има идеолошке корене у својој нацистичкој прошлости. Последњи пример таквог "подријетла" може се наћи у овом апсолутно невероватном догађају од прошле недеље: само три земље - САД, Канада и Украјина су гласале против Резолуције УН која осуђује хероизацију нацизма. Ни ЕУ није била много боља: била је уздржана. Овај развој догађаја толико луд, толико нездрав, да је важно имати приступ оригиналном документу о коме се гласало.

Ево текста резолуције: http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/N14/604/26/PDF/N1460426.pdf
(Напомена преводиоца: Текст је био недоступан по завршетку превођења.)

Можете га наћи и овде:http://www.mediafire.com/view/94n40m3x00dr355/N1460426.pdf

Званични записник о гласању: http://www.un.org/en/ga/third/69/docs/voting_sheets/L56.Rev1.pdf

Мени је ово крајње одвратно. Овде имамо две земље које покушавају да се позиционирају као најпроизраелскије државе на планети (САД, Канада) и ЕУ, која не само да је донела законе по којима је нацистичка пропаганда незаконита, већ на затворске казне осуђује оне који истражују и доводе у питање нацистичка масовна убиства Јевреја (тзв. Холокауст). А ипак ове подразумевано антинацистичке земље сада одбијају да осуде хероизацију нацизма, не зато што им је нацизам нешто нарочито драг, већ зато што желе да "заштите" украјинску хунту. Што се тиче самих Украјинаца, они су од нациста претрпели више зла него било која друга земља или етничка група, а опет и они одбијају да осуде хероизацију нацизма. Тиме су сви њихови назови принципи и вредности постали чиста спрдачина, али не само то, одбијање хероизације нацизма је и чин опсценог непоштовања према жртвама, милионима Украјинаца које су побили нацисти. У свему овоме постоји и једна добра ствар: овиме се јасно и недвосмислено показује колико западна елита мрзи Русију и да та мржња надмашује све друге обзире или вредности.

Руска згађеност

У протеклих неколико дана, или недеља, виђао сам све бројније знаке да се Запад Русима тотално згадио. Ако су се руске дипломате и руски политичари раније и трудили да буду учтиви и љубазни, сада отворено изражавају своје гађење. На пример: Руси сада отворено говоре да Европа нема своју спољну политику и мишљење, да је Европа тек колонија подређена Сједињеним Америчким Државама. Што се САД тиче, Руси сада отворено говоре да је читава ова украјинска криза тек изговор и да су САД тамо само да би потчиниле Русију. Путин је то отворено казао прошле недеље, и додао да нико никада није успео да потчини Русију, па неће ни САД. И то нису само речи, Русија је већ најавила да ће бојкотовати Самит о нуклеарној сигурности 2016., што је постало познато када су Руси обавестили друге учеснике да Русија неће учествовати у припремама самита.

Сергеј Лавров је данас (22. новембар) сјајно говорио, али пошто се јадни сајт руског Министарства спољних послова није потрудио да истог дана обезбеди превод, мораћемо мало да причекамо пре него што га видимо и овде.

The Saker

Извор: The Vineyard of the Saker: The US, Canada and the Ukraine refuse to condemn the heroization of Nazism
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!