The Saker: Англоционистичка империја постаде "Империја илузија"

Ово је бизарно. Недавна два самита (АПЕК и Г20) су се, рекао бих, завршила катастрофално за САД и њене савезнике (видети овде, овде и овде), док Русија, Кина и остатак БРИКС-а ситуацију очигледно држе контролом, али и даље има оних који верују западним корпоративним медијима који описују Путина и Русију као “слабе”.


Претпостављам да је у нашем добу виртуелне реалности перцепција све, а у овом случају таква перцепција је обликована излагањем утицају западних корпоративних медија, просто невероватног умећа у испирању мозга. Али, хајде да погледамо чињенице.

Појединачно, највећи резултат ова два самита јесте то што је Си Ђинпинг јасно и, по први пут, отворено показао да у потпуности подржава Путина и Русију.

Сећам се како је раније ове године било много оних који су сумњали у политику Кине према Русији и говорили да “Волмарт-ефекат” (магнитуда америчко-кинеских економских веза) никада Кини неће допустити да се сврста уз Русију против САД. Али управо се то догодило, на најмање три нивоа:
  1. Економском: не само да су Русија и Кина потписале оно што се једино може назвати мега-уговорима, већ су Кинези више него срећни што руским банкама (под санкцијама САД / ЕУ) могу да понуде приступ кинеским кредитима. Кина такође помаже Русији да замени SWIFT.
  2. Политичком: ако ништа друго, Кинези су на свој начин показали да Русија није изолована: Путин је био почасни гост на АПЕК-у, чиме је Кина отворено пркосила САД / ЕУ.
  3. Војном: Русија и Кина сада редовно одржавају велике заједничке војне вежбе, укључујући поморске и копнене операције. И не само да се заједно обучавају, већ редовно вежбају стварање заједничких штабова.
Ово заиста не би требало да изненађује: Русија и Кина су заиста “идеални” партнери, савршено се допуњују. Што је једној земљи потребно, друга има, и обрнуто. И не само то, већ су обе земље – и још увек су – толико малтретиране од САД , да бих рекао да их Империја буквално тера у загрљај. Обама је више пута отворено претио и Русији и Кини, издавао им свакакве ултиматуме, покушавао да окупи коалицију против њих и, наравно, окружио са војним базама САД и анти-ракетним штитом.

Шта Обама и његови саветници нису успели да схвате ? Ово: Русија и Кина (које подржава БРИКС, Шангајска организација за сарадњу, Организација Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) и Евроазијска економска унија (ЕЕУ) су далеко моћније од блока САД / ЕУ, у политичком, економском и војном погледу. Ово је велика вест, главни стратешки развој, геополитички тектонски помак, а корпоративни медији Империје грдно се муче да то замагле. Што се тиче западних лидера, они су једноставно у заблуди, очигледно су пали у стару замку веровања сопственој пропаганди. Али народну мудрост, “кад ти је глава у песку, дупе је у ваздуху”, стварност је опет потврдила веома чврстим и болним угризом.

Најапсурднији моменат прошлонедељног самита био је када је Обама, пошто није успео да оствари било који од својих циљева против Русије или Кине, одржао говор, озбиљно говорећи, о важности “америчког лидерства”. Било је толико смешно да је било посрамљујуће. Коментатори руске телевизије су се буквално церекали извештавајући о овоме.

Што се тиче Путина, очито сигуран у своју позицију, он је отворено исмејао идиотизам лидера САД / ЕУ: “Да ли они уопште мисле о томе шта раде ? Или их је политика ослепила ? Као што знамо, очи су периферни део мозга. Да ли је нешто искључено у њиховим мозговима? ” У комбинацији са сада отвореним упозорењем да Русија неће дозволити САД и ЕУ да сломе отпор Новорусије (The Saker: Кључна реченица у Путиновом интервјуу за немачки ТВ канал АРД | The Vineyard of the Saker), Путинова порука је отворена и јасна: западни лидери терају своју империју у зид. [Ако то већ нисте урадили, препоручујем вам да пажљиво анализирате недавни интервјуу Путина за АРД].

Англоционистичка империја је заиста постала “Империја илузија” (да употребим израз Криса Хеџиса), где чињенице значе много мање од “спина”, где је нормално борити се са изазовом негирајући његово постојање, где је самообмана начин живота.

Све се то лепо види, пише на зиду. Тамо је већ подуже.

Проблем је у томе нико не жели да прочита.

The Saker

Извор: The Vineyard of the Saker: The AngloZionist Empire has truly become an “Empire of Illusions”
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!