Украјина прави гробље са 250 000 гробова















На састанку администрације председседника Украјине 10. децембра разматрано је питање доделе 80 хектара пољопривредног земљишта у Дњепропетровској области за гробље за убијене у АТО (Антитерористичка операција).

"У Украјини почиње четврти талас мобилизације", рекао је министар одбране Украјине, Степан Полторак.

Украјинска влада је најзад одлучила да поведе бригу о хиљадама тела војника и официра, која остају у Донбаској области, напуштена и несахрањена.

На састанку администрације председника Украјине дана 10. децембра, председница парламентарне Комисије за здравље, Олга Богомолец, одржала је састанак о питањима која се односе на идентификацију, превоз и сахрану мртвих војника.

Једно од кључних питања на састанку је било стварање гробља за војнике који су погинули у грађанском рату у Донбасу. Губици украјинске војске су толики да власти траже чак 80 хектара пољопривредног земљишта у Дњепропетровској области.

80 хектара је 800 000 квадратних метара земљишта.

Што је површина 112 олимпијских фудбалских терена.

Ако се има у виду чињеница да стандардни гроб покрива површину од три квадратна метра (2м x 1,5м), испада да 80 хектара може да прими 267 000 гробова. С обзиром да су на тој површини потребне и стазе и путеви, јасно је да је потреба за гробовима администрације председника Украјине око 250 000 гробова.

А прекид ватре ? Не. Влада се припрема за брутални рат. И што више страствених и дивљих типова у њему нестане, веће су владине шансе да ће остати на власти.

То гробље у центру државе ће постати храм националистичке пропаганде: деца ће ту долазити на излете, волонтери ће прикупљати новац за ограде, доћи ће Бајден да стави цвеће на гроб незнаног јунака.

Изворни текст на руском:Позаботились: власти создали кладбище для погибших в АТО на 250 тыс. могил - POLITNEWS - Новости политики России, Украины и мира
Извор: Ukraine is creating a cemetery for 250,000 graves - Fort Russ
Превела на енглески: Кристина Рус
Превод: Ћирилизовано за Србин.инфоhttp://srbin.info/

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!