РТ: Хвала, гледаоци ! Достигли смо две милијарде прегледа на "Јутјубу"


РТ-ових пет "Јутјуб" канала заједно су прешли реперну тачку од две милијарде прегледа, тако појачавајући улогу канала као водећег провајдера вести на популарном видео хостинг сервису.

РТ-ов садржај на "Јутјубу" је имао преко три пута више прегледа него ЦНН и "Еуроњус" респективно, гледанији је 2,5 пута од "Ал Џазириног", у 2014. години до данас  је имао преко 540 милиона прегледа.




Пет канала - на енглеском језику "РТ интернешенел" и "РТ Америка", са каналима на арапском, шпанском и руском - имају више од 2,5 милиона претплатника.

"Такав значајан број показује да РТ и даље води у промовисању алтернативних мишљења на мрежи - простором којим су владали мејнстрим медији", прокоментарисала је достигнуће главна и одговорна уредница РТ, Маргарита Симонијан. "На то смо поносни и наставићемо да напорно радимо да би остали Јутјубов број један канал телевизијских вести."

"РТ интернешенел" је прошле године постао први канал вести са једном милијардом прегледа на "Јутјубу".


РТ-ов снимак експлозије руског метеорита над Чељабинском је и даље најпопуларнија видео-вест на "Јутјубу", са преко 39 милиона прегледа до сада.





Извор: Thank you, viewers! RT hits 2bn YouTube views — RT News
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!