Напад на владу Александра Вучића: Румунски премијер се одрекао доктората због плагирања

"Ћирилизовано" се бави превођењем страних и објављивањем текстова о ћирилици, српском језику и култури. У принципу не преносимо домаћу продукцију вести, нарочито не политичких.

Али, подстакнути светлим примером Треће Србије, будне на стражи наше владе, упозоравамо (и јавност) да је ово директан напад на њу, посебно њеног премијера и нашег вођу, приде председника Србије. Можда ће се Александру Вучићу опет учинити да за нешто глупље није чуо, али није Румун ово урадио због Румуна или, сачувај Боже, савести, ово је урађено по наређењу мрачних сила, како би се створио балкански преседан и ... шта ? Оборила недовољно еуропска влада и заменила новом, сада у припреми од "опозиције", у ствари, од рециклираних кадрова и извођача радова петооктобарске револуције.

Вођо наш, пази се !

"Блиц" пише:

Rumunski premijer se odrekao doktorata zbog plagiranja


Ponta nije priznao da je u doktorskoj tezi iz 2004. godine preuzeo, bez navođenja, delove iz rada dvojice bukureštanskih profesora, a rektoru Univerziteta u Bukureštu je napisao da je titule trebalo da se odrekne pre dve godine, čim je bio optužen za plagijat.
 

Komisija bukureštanskog univerziteta utvrdila je pre godinu i po dana da je Ponta plagirao većinu doktorskog rada o Međunarodnom krivičnom sudu, čime je, kako je navedeno, prekršio etička načela, integritet i pravila dobrog ponašanja u naučnom istraživanju.
 
Ponta je tada izjavio da je ta ocena politički motivisana, a danas je, kako prenosi AP, poručio da je odlučio da se odrekne doktorata da bi sprečio da optužbe na njegov račun nanesu štetu novoimenovanom ministru prosvete.
 
Pontin mentor je bio bivši predsednik vlade Adrijan Nastase, koji se sada nalazi u zatvoru zbog korupcije.
 
U današnjem saopštenju Ponta je naveo da će, po završetku političke karijere, ponovo upisati doktorske studije.


Извор:  Blic Online | Rumunski premijer se odrekao doktorata zbog plagiranja
За Ћирилизовано: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!