Украјина почиње са "турчиновањем" своје војске

Александар Турчинов
Разумем да Турчинов нешто да каже мора. Али, по мом мишљењу, пре него што нешто каже, политички лидер би требао да размисли, а не да се нада да Украјину насељавају идиоти лишени логичког расуђивања.

Стварање моћне војске у условима убрзаног пропадања привреде (што се дешава управо због погрешно изабраног проевроатлантског курса) је немогуће. Војске не може бити без привреде.
Пре стварања уистину моћне Црвене армије 1939. године, Стаљин је десет година спроводио форсирану индустријализацију.

У њој је СССР остварио, током прва два петогодишња плана, највишу стопу привредног раста у читавом свету. У Украјини сада нема никаквих предуслова за економски раст. Нема, ма колико се причало о "НАТО стандардима".

Стога ће Украјина морати да се наоружа остацима опреме из совјетског доба. Чак и у том случају, Украјини ће недостајати фабрике муниције, због губитка Луганска.

Тако да ће чак и обезбеђивање муниције за калашњикове имати за последицу трошење девиза - на страну муницију совјетског типа.

Нека ми буде дозвољено да наведем још један разлог зашто не верујем Турчинову. Војска је моћна само када одражава вољу народа. А народ Украјине, коме је ускраћена чак и могућност да продаје домаћу свињску маст на пијаци, да би се удовољило стандардима ЕУ, не разуме зашто то мора да пропадне због "европских стандарда".

Народ види да се мобилизација не односи на владајућу "елиту". А чак и ако народ не памти да је Наполеон лично командовао и учествовао у биткама, још увек није заборавио да су Стаљинов и Хрушчовљен син погинули у рату.

Политика "турчиновања" војске чак ни издалека не наговештава да се тако нешто очекује од њених "лидера".





Аутор: Олес Бузина
Извор на руском језику: Олесь Бузина: «Турчинизация» армии » Политикус - Politikus.ru
Извор на енглеском језику: Ukraine Begins to “Turchinovize” its Army - Fort Russ
Са руског на енглески превела: Кристина Рус
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!