Шеф НАТО-а се на љубавном састанку са украјинским премијером зарекао на вечиту везу

Неверопватно љупко Столтенбергово повлађивање Јацењуку. Али невероватно.

И невероватно је да војном савезу треба сопствени ТВ канал.

Претпостављамо да му помаже у његовој основновном задатку - оправдавања свог постојања у очима све скептичније јавности.

Последња ће се ипак смејати јавност, јер она плаћа не само овај безобразно скупи и непотребни савез, већ и његов ТВ канал за правдање трошкова.

Али ми из "Русија инсајдера" обожавамо НАТО-ов канал, јер нам обезбеђује сјајан материјал - толико истиче колико је НАТО смешан.

У овој звезданој епизоди од 15. децембра, шеф НАТО-а Столтенберг показује да не само да је далеко од тога да је веран и одан слуга земаља које му дају плату, већ је ревносан политички адвокат који уме да износи изузетно сумњиве тврдње у настојању, чини нам се, да пружи НАТО-у некаквог посла и да је, овде се не можемо одбранити од таквог утиска, малкице преагресивних неоконских погледа.
Најбоља су прва три минута, кад хвали Јацењука због његове посвећености демократији, каже да је руско понашање незаконито и дестабилизујуће, да Кијев настоји да се нађе мирно решење кризе, кад изражава свој понос због НАТО-ове привржености дивљења вредној кијевској влади - изразу воље народа Украјине, речју, каже да је НАТО уз Кијев 110% и да ће учинити све могуће да га подржи.

Скоро свака Столтенбергова реч је потпуна бесмислица, и још горе, не изражава политичку вољу земаља чији савез представља.

Начин на који Столтенберг носем рони и увлачи се у Јацењукову ... позадину је просто запањујући - увреда суверенитету ЕУ земаља чланица НАТО-а.

Када ће Европљани обуздати своје рата гладне каубоје ?



Извор: Русија инсајдер
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!