НАТО почео меку инвазију Донбаса


Још један прекид ватре у Донбасу, по први пут за много месеци без артиљеријских канонада. Мирни градови поново постадоше мирни. Митраљески рафали и појединачни пуцњи из лаког оружја се не рачунају. Украјинска војска је спаковала своју тешку артиљерију и ракете због ротације. Офуцане јединице УОС замењује свежа војска. И ту почиње забава.
Један од мојих пријатеља добио је позив од своје пријатељице која живи у просперитетној европској земљи и која му је хистерично рекла да је муж њене рођаке, војник једне од дивизија НАТО-а, упућен у Украјину, да су га преобукли у украјинску униформу и испоручили на локацију Доњецког међународног аеродрома. Она је такође рекла да су, према овом војнику, готово сви који под изговором ротације долазе на аеродром - Европљани и Американци. НАТО јединици преузимају овај стратешки објекат под своју контролу.

Такође, током разговора, постао је јасан и разлог затварања три највећа аеродрома Украјине - у Запорожју, Харкову и Днепропетровску. НАТО-ови транспортни авион слећу на писте ових аеродрома, и искрцавају војну опрему, војне јединице и муницију. Потврду испоруке НАТО-ове "помоћи" источној Украјини добио сам и од других извора - становници у овим градовима су потврдили да су видели европску и америчку опрему на простору летног терминала. НАТО је почео меку инвазију Донбаса. Преобучена у украјинске униформе, европска и америчка војска заузима кључне позиције на линијама фронта.

Шта ово може све да значи? Зашто би страна која је заинтересована за прекид ватре уклонила своје јединице и заменила их са војницима чији је родно место далеко одавде ? Није тешко одговорити на то питање. Спекулације да ће добро обучени борци НАТО-а моћи да ефикасније одбију нападе милиције су глупост, јер је предност у људству, опреми и снабдевању очигледно на страни јединица Украјинских оружаних снага. Према томе, јединице НАТО-а које заузимају водеће позиције имају другачији задатак. По мом мишљењу, ови људи ће изазвати сукоб, који касније треба да прерасте у војне операције пуног обима у које ће бити укључене снаге НАТО-а. Жеља да се Русија увуче у глобални рат може врло брзо изазвати страшне последице. Рат уз учешће руских јединица и јединица НАТО-а врло брзо може изаћи ван украјинских граница и бити настављен било у Русији, било у Европској унији. Овакав развој догађаја је добар само за једну земљу - САД. Америка ће копнене снаге радо ангажовати у глобалном сукобу, под условом да се одвија на другом континенту и не угрожава инфраструктуру Америке. Одвојена океаном, Америка ће избегавати копнене операције на земљи, а највише с чим ће се суочавати су појединачни ваздушни и ракетни удари, с којима је њен систем противракетне одбране у стању да се носи. Европа и Русија ће више трпети - копнене операција ће неминовно довести до разарања насеља и делимичних поремећаја комуникација и инфраструктуре. Питање датума почетка Трећег светског рата, који ће у свој жрвањ увући већину земаља наше планете је одлучен данас у Донбасу, посебно на простору терминала Доњецког аеродрома. А започеће га НАТО војници преобучени у украјинске униформе и послати на положаје код далеког Доњецка.

Свет, у облику у коме је постојао све до данас, ускоро ће нестати. Заглибљена у економске и политичке проблеме, Америка је заинтересована за дуготрајни војни сукоб који би се одвијао на туђој територији, а не на сопственој. Европа није у стању да се одупре вољи свог старијег стратешког партнера. Русија неће оставити Новорусију. Ко год је написао овај крвави сценарио, све је добро искалкулисао. Ако све буде ишло по плану, предстојећа 2015.година ће бити последња многима у Европи, Америци и Русији. Да не помињемо Украјину - десетине хиљада њених грађана је већ покопано. Можемо се ослонити само на разборитост западних политичара. Данас је у њиховим рукама судбина целог света, света који су непромишљено предали нахођењу командоса преобучених у украјинске униформе.

Људи ме често питају - колико ће потрајати прекид ватре и шта ће му бити резултат? По мом мишљењу, прекид ватре неће дуго трајати. Украјинска страна није заинтересована за губитак територија које сматра својима. Припадници милиције желе да се врате у своје домове у Краматорску, Славјанску, Лисичанску, Северодоњецку и Мариупољу. То је мотивација коју ће искористити западни војни аналитичари, и снагом својих јединица изазвати нову рунду ескалације сукоба, која ће пружити додатни изговор "стратешким партнерима" Украјине да се укључе у сукоб. Као што ми је један припадник милиције рекао, заробљеник којег је он испитивао, ухваћен пре неки дан, команданти Украјинских оружаних снага су навели приближан датум почетка пуне офанзиве  - 20. децембар, 2014. Ја разумем да овај датум није прецизан, желим да то буде грешка. Надам се да се то неће десити. Али моја жеља није довољна, поготово је недовољна да заустави неизбежан Трећи светски рат. Ми ћемо издржати. Без обзира шта ће се десити, морамо бити јаки. И запамтите - у нашем јединству су снага и победа!





Аутор: Алексеј Зотјев
Извор на руском језику: Подразделения НАТО заходят в Донецкий аэропорт » ИАЦ Кассад
Извор на енглеском језику: NATO Begins a Soft Invasion of Donbass - Fort Russ
Превела са руског на енглески језик: Кристина Рус
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!