Украјинци изводе мајсторске курсеве у прављењу Молотовљевих коктела у близини Врховне раде


Испред Врховне раде се већ неколико дана одвијају свакакви протести: просветни радници протестују због укидања бенефиција, ту су и преварени инвеститори...

А и неки који се од 25. децембра забављају бацањем петарди под ноге посланика, што полиција сматра уобичајеним хулиганизмом.

Они су чак одржали "мирни" мајсторски курс у припремању Молотовљевих коктела. Што се тиче иницијатора флаширања запаљиве течности у близини парламента, то су били активисти који су захтевали "лустрацију" Владимира Хоменка, првог заменика председника Државне пореске службе. [Лустрација - Стара латинска реч која значи "прочишћење" и која се у данашњој Украјини користи за"истеравање" - прим. прев. са руског, Тома Винтера]

Да скрену пажњу на свој протест, они су одлучили да уприличе мајсторски курс припреме Молотовљевих коктела, тако да они на најистакнутијим позицијама власти не забораве да морају да раде за земљу и за народ, а не само за своје личне интересе.

Међу полазницима курса су били и пољопривредници и просветни радници, који су одлучили да се усаврше у припреми запаљиве направе толико популарне на Мајдану прошле зиме.

Планери наставе су донели 450 боца и конзерви чистог алкохола, и демонстрирали справљање и паљење коктела без опасности по очи и руке.

Полиција се није мешала, јер су активисти вежбали и унапређивали своју вештину у флаширању запаљивих бомби за "Паљење рајхстага".

Видео прилог: Украјински демонстранти праве катапулт за избацивање Молотовљевих коктела




Руски извор:Украинцы под Радой проводят мастер-классы по изготовлению «коктейлей Молотова» | Русская весна


Извор на енглеском језику: Ukrainians Conduct Master Classes in Making Molotov Cocktails near the Ukrainian Parliament - Fort Russ
Превод на енглески: Том Винтер

Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!