Русија је солвентнија од Француске

Путин је диктатор и зликовац. Све што се Русији дешава (пад рубље) је Путинова кривица. Ма не, нисам променио мишљење, само понављам шта имбецили говоре. Заправо, ја сањам да наша земља има лидера Путинове снаге. Зашто ? Зато што Русији не иде лоше. Поглед на бројке о привреди Русије изазива пријатну изненађеност, како Путин управља, а статистика је таква да сваки економиста тзв. слободног света позелени од муке и зависти. Скоро сам прочитао прилично добар рад Чарлса Саната (Charles Sannat), из кога закључујем следеће:

Дуг. Овако, наша држава има дуга од 95% БДП-а, САД су у дугу од преко 105%, а Русија, у поређењу с њима, има смешних 15,% од БДП-а дуга, тако рећи, ништа. Објективно, Русија је солвентнија од Француске.

Трговински биланс. Француска има негативан трговински биланс од око 101 милијарде евра, Русија позитиван од око 179 милијарди долара, приближан немачком, вечитог извозника у чију трговинску моћ нико не сумња.

Руски дефицит је нула, а ми се већ 40 година мучимо да уравнотежимо буџет, очигледно без успеха, јер наш дефицит неумољиво расте и тендира да нас доведе до колективне пропати.

Ми смо држава од 65 милиона становника, у Русији их је више од 145 милиона. У Путиновој Русији незапосленост је крајем новембра била 5,6%, незапосленост у Француској 9,9%.

Али ипак смо у нечему у предности: руски БДП је нешто већи од 2057 милијарди долара, француски је 2902 милијарде. Јесмо богатији, али се тим богатством очигледно лошије управља. И, у крајњем, сиромашнији смо кад се има у виду "нето дуг".

Слично - неупоредиво је и у погледу пореских оптерећења. У Русији државни приходи од пореза чине само 15,1% БДП-а, док су у Француској 47% (у 2012.години), а општи приходи су, у пуном смислу опорезивања у Француској, на 53% од БДП-а. Према томе, Русија би може да још много повећава пореска оптерећења, да би достигла њихов ниво у Француској. И то какав !

Без обзира на пропаганду о слабостима Русије, пропаганду с којом смо овде преплављени, Русија је у стварности много робустнија, много је чвршћа него што нам говоре. Русија је земља која извози више него што увози и, у том погледу, једна је од само неколико земаља у свету.

Русија је велика држава храбрих људи, способних да издрже, како се нама чини, немогуће. Руска душа је разбила такве војске као што су биле Наполеонова и Хитлерова. Обамина, камоли Оландова, не би прошле ништа боље.


Аутор:Кристоф Ревеј
Извор на француском:Poutine vs NWO: Putain, 2 ans ! | Réveil et vous
Превод са француског на енглески: Том Винтер
Извор:Russia is More Solvent Than France - Fort Russ
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!