Извините се Путину


"Драги председниче Путине и народе Русије, молимо вас да прихватите наше извињење због понашања наше владе и наших медија" -тако почиње писмо преведено на 19 језика.

Да ли сте држављанин неке западне земље и мука вам је од ратнохушкачке украјинске политике ваше владе ? Да ли вам је доста тога што западни медији стално лажу о Русији ? зар не желите да се једноставно извините председнику Путину ?

Добро, опустите се. Сада можете.

Онлајн петиција под називом "Драги Путине" омогућава свакоме у свету са адресом е-поште да потпише отворено онлајн писмо лидеру из Кремља.

"Драги председниче Путине и народе Русије, молимо вас да прихватите наше извињење због понашања наше владе и наших медија" - тако почиње писмо преведено на 19 језика.

"Изгледа да су земље Запада, на челу са САД, чврсто одлучиле да започну рат са Русијом. Разумна особа би увидела какве би страшне биле последице таквог рата и учинила би све што може да до њега не дође. Уствари, изгледа да Ви управо то радите. Упркос непрестаној бујици лажи и провокација, Ви успевате да Русију не увучете у нуклеарни рат."

Петиција је постављена на сајту Dearputin.com и доступна је на 19 језика. Није јасно порекло сајта, који нема контакт-информације и петиција циркулише углавном преко руских друштвених мрежа. Али, то је било довољно да изазове пажњу руских медија.

"Европљани траже опроштај од Владимира Путина" - каже наслов приче о петицији у службеном гласилу руске владе, "Росијскаја газета" од 11. септембра.

LifeNews, изузетно популарни таблоид повезан с руским безбедносним службама,  објавио је, такође 11. септембра, текст под насловом "Извор DearPutin.com добија на популарности".

Према сајту, преко 55000 људи је од 4. децембра потписало писмо Путину. Међу потписницима су, наводно, држављани Чешке, Немачке, Француске, Аустралије, САД, Казахстана, Шведске, Парагваја, Словеније, Бугарске, и - чудно - Русије.

Аутентичност потписа је немогуће проверити, јер све што је потребно да урадите да бисте потписали петицију јесте да унесете име, земљу и адресу е-поште.

Поред хваљења Путина као човека мира и окривљавања САД за покушавање започињања нуклеарног рата, петиција такође пребацује западним медијима што су за обарање малезијског авиона оптужили сепаратисте које подржава Русија и осуђује западне владе због подршке "неонацистима" у Украјини.

"Зашто сте Ви мета ових лажи и провокација ? Патолошки криминалци са Запада инсистирају на рату са Русијом  јер им је потребан спољашњи непријатељ", пише у петицији.

"Све док су људи фокусирани на" руску агресију" остају несвесни оних заиста одговорних за пад америчке привреде и друштвеног система. У Европи, са њеном историјом бруталних ратова изазваних ароганцијом и похлепом, европски лидери су доживели потпуни морални колапс и наивно стали иза политике империјалне агресије САД ."


Извор: Tell Putin You`re Sorry! » American University in Moscow
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!