Сиријска ТВ: Израелски авиони напали циљеве у близини Дамаска и либанске границе


Сиријска ТВ и извори Хезболаха су у недељу увече 7. децембра оптужили Израел да је извео ваздушне нападе на два подручја под контролом владе -  међународни аеродром у близини сиријског главног града и Димаса, града у близини либанске границе. Извори Хезболаха су такође известили да су израелски авиони напали војне циљеве у близини либанске границе и старог аутопута Дамаск-Бејрут. Оба извора наводе да није било жртава. Израелски војни извори су одбили да коментаришу ове извештаје.

Речено је да је један од циљева био магацин на дамаском аеродрому, који је Израел бомбардовао и раније, да уништи пошиљке напредног оружја намењене либанском Хезболаху. Циљ код Димаса су били војни положаји. Није познато да ли сиријски или их је држао Хезболах.

Сиријски и либански извори тврде да су израелски авиони извршили најмање десет напада.

Последњи израелски ваздушни напад је био у марту месецу, на војне положаје у Кунеитра области на сиријској страни Голана.
The Saker српски: Ономе ко дуже прати енглески блог Степског сокола познато је да наш пријатељ често спомиње јединствену информативну службу Хезболаха - јединствену по томе што никад не лаже. Или ћуте или кажу оно иза чега стоје и што могу да докажу. Степски тврди, а то му је био и посао па ваљда зна, да чак и Израелци не доводе у питање истинитост саопштења Хезболаха. Рекло би се да и израелска агенција ДЕБКА, од које смо преузели ову вест, исто тако мисли, а у сваком случају је поузданији извор него, рецимо, Б92, који је дословце преписао тзв. Радио Слободна Европа, али без навођења свог извора (да читалачко тело не би видело ко их кљука "вестима").

Ради ширег контекста, препоручујемо вам и ова два текста, нарочито први:
Obama’s Faustian deal with Turkey’s Erdogan – Indian Punchline
Britain returns to the east of Suez – Indian Punchline

И не само та два чланка, већ и да пратите њихов извор, блог бившег индијског дипломате, који се не бави пропагандом, већ као стручњак износи чињенице и шта на основу њих и "минулог рада" закључује.

Извор:Syrian TV: Israeli jets strike targets near Damascus and Lebanese border
Превео и приредио за The Saker Српски: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!