Позив на сарадњу: Kаталог примера добре праксе коришћења ћирилице у склопу активности око обележавања/честитања новогодишњих празника

 
Редакција блога "Нећу да потпишем уговор на латиници" покреће прикупљања примера добре праксе коришћења ћирилице у склопу активности око обележавања/честитања новогодишњих празника.

Прилози могу да буду графике (фотографије, цртежи, анимације) и видео прилози посвећени обележавању божићних и новогодишњих празника где је коришћено писмо српска ћирилица.

Процедура је следећа:

  • Ако сте добили честитку на ћирилици онда је поделите са нама а ми ћемо је поделити са свима на интернету преко канала блога "Нећу да потпишем уговор на латиници" (Гугл+ страна, Фејсбук страна, Гугл+ заједница, Твитер канала, итд
  • Ако сте на Интернету наишли на интересантан видео прилог посвећен празницима где је текст на ћирилици пошаљите нам линк ка истом и он ће бити објављен у склопу блог поста посвећен примерима добре праксе у обележавању празника. Уколико је видео прилог на Јутубу биће и у оквиру колекције (плеј листе) видео прилога добре праксе.
  • Адреса за слање прилога је следећа necuugovornalatinici@palankaonline.info.
Пример албума са графикама је овде.
 
 
Аутор: Милан Милошевић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!