The Saker: На згради СБУ у Кијеву поносно се вијори - америчка застава

У реду, сви знамо да су највиши спрат зграде СБУ (украјинске терористичке полиције) потпуно окупирали агенти америче Централне обавештајне агенције и да тамо украјинци уопште немају право приступа. Али ово је још боље. Очигледно, Американци су одлучили да своју заставу развију на главном улазу у зграду, одмах поред украјинске заставе. Уверите се сами:

Ту је и видео са истом сценом: http://youtu.be/UffhTyUcUwc

СБУ је, успут буди речено, невероватна организација. У целој својој двадесеттрогодишњој историји није ухватила ниједног страног шпијуна (осим измишљених руских, наравно). Руси су чак направили један урнебесан видео о томе како СБУ "хвата" агента ФСБ:

(Видео је на украјинском, кликните на "CC" за енглеске титлове.)

Ни један једини Американац, Немац или Британац. Ни један. Поређења ради, руска ФСБ је само у 2011. званично ухватила 41 страног шпијуна и 158 руских грађана који су шпијунирали за стране обавештајне службе. Под претпоставком да је 2011. била "нормална" година,  то би био еквивалент хватању 943 страна шпијуна и 3643 руска издајника за период од 23 године. СБУ: 0. Зато сам СБУ назвао "терористичком полицијом", а не "службом безбедности".

Али јесте убила "доста" људи, Политичаре, новинаре и активисте. Професионална је и у разним техникама мучења.

А сада се америчка застава поносно вије изнад њене зграде.

И на понос читаве америчке обавештајне заједнице.

The Saker

Извор:The Vineyard of the Saker: US flag proudly flies over the SBU building in Kiev
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!