субота, 06. децембар 2014.

Постер из 1920. године: “Донбас – срце Русије”

Америчка ратна машинерија се припрема за Трећи светски рат

Глобални војни трошкови. Арсенал САД  у потрази за жртвом.
Наши омиљени Американци, Рон Пол и Пол Крејг Робертс су објавили нова упозорења о намерама америчке политичке класе.

The Criminal Clowns of Congress – LewRockwell.com / Кловнови криминалци из Конгреса

"Данас је амерички Конгрес усвијио оно што сматрам да је један од најгорих законодавних аката икада. Конгресна резолуција 758 (H. Res. 758) је најављивана као резолуција која "оштро осуђује поступке Руске Федерације, под председником Владимиром Путином, који је спроводио политику агресије на суседних земље с циљем политичке и економске доминације." У ствари, предлог резолуције је био шеснаест страница ратне пропаганде, такве да би и неоконе натерала да поцрвене. кад би они за тако нешто били способни ... Резолуција (параграф 3) оптужује Русију за напад на Украјину и осуђује руско кршење украјинског суверенитета. Изјава за тако нешто не нуди никакве доказе ... Кад смо код руског кршења украјинског суверенитета, зашто за САД није кршење украјинског суверенитета кад САД учествују у збацивању изабране владе, као што су урадиле фебруара месеца ? Сви смо чули како званичници Стејт департмента  са амбасадором САД у Украјини кују заверу за збацивање владе. Чули смо помоћника америчког државног секретара Викторију Нуланд како се хвали да су САД утрошиле пет милијарди долара на промену режима у Украјини. Зашто је то у реду ? У резолуцији (параграф 14) се тврди да је малезијски авион који је срушен у Украјини оборен пројектилом "који су испалиле источноукрајинске сепаратистичке снаге подржаване од Русије". Што једноставно није тачно ... И језиво, резолуција чак посебно издваја и напада руске државне медије, оптужује их да "искривљују јавно мнење" ... Резолуција даје зелено светло (став 45) украјинском председнику Порошенку да поново почне с војним нападом на источне области које траже независност, позивајући на "разоружавање сепаратистичких и паравојних снага у источној Украјини". Такав потез би значио још много хиљада мртвих цивила ... У том циљу, резолуција директно укључује владу САД у сукоб позивом председнику САД да " влади Украјине обезбеди смртоносне и несмртоносне одбрамбене артикле, услуге и обуку потребне за ефикасну одбрану своје територије и суверенитета".

Deep Resource: Сједињене Америчке Државе се припремају за Трећи светски рат и у ту сврху ће искористити Донбас -  као што су некада Данциг, да намерно започну Други светски рат и униште Европу - што је испланирала тајна коалиција Рузвелт-Черчил-Стаљин, установљена почетком 1939. године. Тешко да ће САД чекати да свет одбаци долар и тако иницира распад Америке. 

Пол Крејг Робертс: Русија има западне непријатеље, а не партнере | The Vineyard of the Saker:

"Представнички дом америчког Конгреса се придружио Хилари Клинтон, Обами, неоконзервативцима, вазалима Вашингтона и америчким и европским преституткама у демонизовању Русије и председника Путина. Конгресна резолуција против Русије је гомила лажи, али то није спречило њено доношење са резултатом гласања од 411 за и 10 против ... Нико не би требао да се чуди кад види да Вашингтон, његове преститутке и европске вазалне државе користе исте пропагандистичке лажи против Русије и Путина које су коришћене против Ирака и Садама Хусеина, Либије и Гадафија, Сирије и Асада, Авганистана и талибана, и Ирана. Вашингтон је у страху од успона Русије и Кине, лидерства које је показао Владимир Путин, и формирања нових организација независних од Вашингтона, као што је БРИКС ... Сврха лажних оптужби Вашингтона је да дестабилизује Русију и руску владу ... Вашингтон тера свет путем Армагедона ...

Deep Resource: Пол Крејг Робертс каже: " Русија на Западу нема партнере, русија има само непријатеље." То није сасвим тачно. Путин има велику подршку код европске јавности и десничарских странака у успону, чак и међу етаблираним левичарским странкама, посебно у Немачкој. Мало је оних који заиста верују у мотиве Американаца. У Европи апсолутно нема ратне грознице и тешко се може замислити како ће левичарски амерички вазали мобилисати европску јавност на светски рат против Русије и Кине. Али, заиста нема никакве сумње у то какве су намере америчке политичке класе. Сједињене Америчке Државе су Немачкој практично објавиле рат већ 1933. године, а требало им је пуних осам година да се оружано укључе у рат. Сједињене Америчке Државе су само у раној фази започињања Трећег светског рата. За Европу је тај рат прилика да најзад утекне из америчког мултикултурног затвора и да све од почетка почне заједно са Русијом.

Извор: US War Machine Prepares for WW3 | DeepResource
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Пол Крејг Робертс: Русија има западне непријатеље, а не партнере


Представнички дом америчког Конгреса се придружио Хилари Клинтон, Обами, неоконзервативцима, вазалима Вашингтона и америчким и европским преституткама у демонизовању Русије и председника Путина. Конгресна резолуција против Русије је гомила лажи, али то није спречило њено доношење са резултатом гласања од 411 за и 10 против.

Цео свет би требало да обрати пажњу на то да је амерички народ способан да изабере само десет интелигентних представника. Десет људи од 435 је два одсто. А ипак Вашингтон себе проглашава за "изузетну" и "неопходну" земљу власну за хегемонију над светом !

Нико не би требао да се чуди кад види да Вашингтон, његове преститутке и европске вазалне државе користе исте пропагандистичке лажи против Русије и Путина које су коришћене против Ирака и Садама Хусеина, Либије и Гадафија, Сирије и Асада, Авганистана и талибана, и Ирана. Вашингтон је у страху од успона Русије и Кине, лидерства које је показао Владимир Путин, и формирања нових организација независних од Вашингтона, као што је БРИКС. Док је режим Џорџа Буша маргинализован његовим "шестонедељним ратом од 70 милијарди долара", који испаде да је тринаестогодишња губитничка операција од неколико билиона долара (до сада), Путин је шутнуо неке од америчких агената који су контаминирали руски суверенитет и обновио земљу.

Када је Путин блокирао америчку планирану инвазију на Сирију и Иран, Вашингтон је одлучио да нешто мора да уради са Путином и Русијом. Вашингтон је утрошио 50 милијарди долара у куповину украјинских политичара и финансирање петоколонашких НВО. Путин је био заузет Олимпијадом, Вашингтон је ударио, збацио изабрану украјинску владу и инсталирао своје марионете.

Марионете су почеле да антагонизују руско становништво Украјине у областима које су раније биле део Русије, али су их Украјини припојили совјетски лидери када су Русија и Украјина биле иста земља. Русима је прећено смрћу и забрањено им је да користе свој језик и они, природно, нису хтели да буду жртве марионетске владе Вашингтона у Кијеву. Крим је гласао за уједињење са Русијом, да буде тамо где је раније и био, а исто су учиниле и источне и јужне области.

Вашингтон и његови вазали и преститутке су почели да лажу и да све ове акте самоопредељења описују као руску инвазију и анексију. Русија је лажно оптужена да је њена војска окупирала отцепљене области.

Сврха лажних оптужби Вашингтона је да дестабилизује Русију и руску владу. Вашингтон има много путева којима би могао да дестабилизује Русију. Вашингтон има НВО које финансира Америка, руске медије у страном власништву, и резолуцију Конгреса која позива Вашингтон да повећа емитовање пропагандних програма у Русији на руском језику. Вашингтон има олигархе које је Вашингтон узгајио, пословне интересе и руске политичаре који виде своје економске и политичке интересе усклађене са Западом. Има заведене руске омладине која мисли да слобода станује на Западу, и других као "Пуси рајот" који аморалност и иморалност Запада стављају испред хришћанске културе коју руска влада подржава.

Ако Вашингтон не успе да дестабилизује Украјину или да Путин буде убијен, фрустрација може довести до још безобзирнијег понашања које може довести до војног сукоба. Конгресна резолуција тражи од Обаме да наоружа Украјину са америчким оружјем тако да Украјина може да освоји сепаратистичке области и поврати Крим. Сам НАТО стално тражи више војних снага на руским границама, у близини којих се одвијају војне вежбе НАТО-а. Вашингтон жели да у НАТО укључи бивше руске покрајине Грузију и Украјину, што Русија не може да допусти.

Вашингтон тера свет путем Армагедона, што је професор Мишел Чосудовски објаснио у књизи “Towards A World War III Scenario” (Global Research, 2012)

Руска влада умањује значај опасности и наставља да говори о "нашим западним партнерима", са којима ће, нада се руска влада, средити ствари. Руска влада и руски народ - уосталом, сви народи на кугли земаљској - треба да схвате да Русија нема партнера на Западу. Русија има само непријатеље.

Вашингтон је јасно ставио до знања да Русија у потпуности може бити део Запада само као вазална држава, а не као суверена земља са сопственим интересима и независном политиком. Хегемонистички императив Вашингтона не дозвољава постојање других суверених земаља довољно јаких да се могу одупрети вољи Вашингтона. Како идеологија хегемоније снажно држи Вашингтон и институционализована је контролом неоконзервативаца над најутицајнијим владиним министарствима, службама и медијима, рат је готово известан.

Европски марионетски владари Вашингтона оснажују ове неоконзервативне ратне хушкаче. У читавој Европи не постоји влада независна од Вашингтона. Пиони као што су Меркел, Камерон и Оланд су продане душе.

Руски владини званичници, као што су Путин и Лавров, позивају се на чињенице, али Вашингтон и његове европске вазале не интересују чињенице. Оно што је њима важно јесте дестабилизација Русије. Сукоб који је Вашингтон донео Русији не може се решити на основу чињеница.

Вашингтон је знао да Садам Хусеин није имао оружје за масовно уништење и да нема веза са Ал Каидом. Вашингтон је знао да Асад није употребио хемијско оружје. Вашингтон је знао да је Гадафију намештено лажима. Вашингтон зна да Иран нема нуклеарно оружје. Оно што је било и јесте важно за Вашингтон није истина, већ збацивање тих влада.

Док је руска влада била преокупирана Олимпијадом, Вашингтон је ударио у Украјини и инсталирао марионетску владу. То је случај где је, вероватно, једино решење да се реши болни проблем Украјине да се Украјина реинкорпорира у Русију.

Ароганцију и охолост обично прати прецењивање сопствених снага, а прецењивање сопствене снаге може разбити империју Вашингтона. Али Вашингтон тако не мисли. Вашингтон је своје НВО послао на улице Кијева, што је оно што се назива Мајданским протестима, и исто тако своје НВО послао на улице Хонгконга, не би ли се протести и нереди проширили на друге кинеске градове.

Русија и Кина су превише отворени према Западу, више но што је то за њих добро. Цар Николај Други није очекивао да ће му збацити владу, али му је Керенски у Фебруарској револуцији владу збацио, само да би га Лењин збацио у Октобарској револуцији. Кинези не очекују да ће их свргнути, али није ни Виктор Јанукович.

Политички живот је пун амбициозних људи и планова. Путин се са таквим амбицијама суочава у Русији. Вашингтон зна да се Русија не може претворити у вазалну државу све док је Путин на власти. Зато ће се сатанизација Путина и комплоти против њега наставити.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Russia Has Western Enemies, Not Partners -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски