РТ: Хвала, гледаоци ! Достигли смо две милијарде прегледа на "Јутјубу"


РТ-ових пет "Јутјуб" канала заједно су прешли реперну тачку од две милијарде прегледа, тако појачавајући улогу канала као водећег провајдера вести на популарном видео хостинг сервису.

РТ-ов садржај на "Јутјубу" је имао преко три пута више прегледа него ЦНН и "Еуроњус" респективно, гледанији је 2,5 пута од "Ал Џазириног", у 2014. години до данас  је имао преко 540 милиона прегледа.

Притајене штеточине


Рак или канцер како га модерни лингвисти зову увукао се у све поре друштва, па тако и у лингвистику. Италијаниста, а лингвиста стручњак за српски језик, одређује шта је правилно, а шта није. Италијаниста говори о закону, а заборавља Устав. Италијаниста тумачи закон, а пренебрегава Устав. Италијаниста предаје свој рад у Новом Саду, као прилог свом неприсуствовању округлом столу, јер зна да ако се појави доводи себе у опасност да добије "по носу" од храбрих лингвиста, који су скупили оно давно заборављено и коначно бар мало заталасали српску јавност. Италијаниста даје себи за право да говори о архаичности, архаичности надмоћи. Ако је надмоћ архаична, онда је све српско у историји архаично и требамо га што пре заборавити.

Американце угрожава сопствена фашистичка влада

Џејмс Хенри Фецер
Највеће претње с којима се Американци  данас суочавају су њихова фашистичка влада и милитаризована полиција, обучена у Израелу да америчке грађане третира као непријатеље, каже амерички научник и новинар.

"Свет мора да разуме, Американци се суочавају са опасношћу од своје државе," рекао је Џејмс Хенри Фецер, уредник "Ветеранс тудеј" (Veterans Today)  и професор у пензији из Медисона у Висконсину.

"Министарство унутрашње безбедности (The Department of Homeland Security) је моделовано по угледу на источнонемачку Штази, широко признато најефикаснију тајну полицију у светској историји", рекао је Фецер за "Прес ТВ" у понедељак.

Драган Б. Марјановић - стихови и бројке

Драган Б. Марјановић, математичар, апсолвент теологије, Београђанин-Сланчанин. Воли да каже да је путу деспота Стефана Лазаревића, који је некад обилазио овај манастир. Есеји, песме, огледи, драме, драмска дружина, деца. Све му то даје подстрека за један рад, пун осећања, намерно не кажемо емоција.

Књига „К Најозбиљнијем“ је само део стваралаштва вође певнице, који у локалној цркви надахнуто пребацује манастирски сланачки дух у појење.
Манастир Сланци-трпеза за све


Драме које је остварио су у ствари драматизована житија. То су "Свети Георгије и Срби“, ,,Бројанице Светог Саве”, ,,Видовдански видици“ (део текста је био окосница представе на централној прослави Видовдана  2010.године  у храму Светог Саве, тј у крипти Св. Цара Лазара).

Сматра да је ,,Каменовање Светог Стефана“, озбиљно урађена и да му је можда најзначајнија драма.

Зна и за комику што доказује драмама ,,Просидба“ и ,,Цар и сељак“.

Ових дана са младима смишља како да прелепу замисао преточе у трајно дело. Шта би рекли када на улицама Србије, домовима, кафанам,а не би чули псовку? Некима би можда било празно, некима тмурно и туробно без ње. Ипак, сетимо се да су наши стари то много мање радили од нас, што је тврдио и наш Велики пријатељ Арчибалд Рајс. Зато погледајмо и прочитајмо и замислимо се над песмом.