Прича о (не)Рутавом носу

ДуКакис
Неки дан смо спомињали американске интервенције. Зашто кажемо американске? Па да би неком лепо рекао име, треба га и поштовати. Да ли ми поштујемо некажњено енглеско порасло ретардирано дете, којем неко коначно треба да да по носу, закључите сами.

Прича о Рутавом носу је мање више свима позната, као прича како је невељало дете налетело на попа кога су звали Рутав нос и коме су длаке из носа вириле, а тај Рутав нос му је показао како се поштује оно што се поштовати мора, а то је пре свега човечанство, оно исто човечанство што "пријатељи " професора Драгољуба Живојиновића не могу да схвате. 

Откуд сад "пријатељи" професора Драгољуба Живојиновића?  Просто.

Украјинци изводе мајсторске курсеве у прављењу Молотовљевих коктела у близини Врховне раде


Испред Врховне раде се већ неколико дана одвијају свакакви протести: просветни радници протестују због укидања бенефиција, ту су и преварени инвеститори...

А и неки који се од 25. децембра забављају бацањем петарди под ноге посланика, што полиција сматра уобичајеним хулиганизмом.

Они су чак одржали "мирни" мајсторски курс у припремању Молотовљевих коктела. Што се тиче иницијатора флаширања запаљиве течности у близини парламента, то су били активисти који су захтевали "лустрацију" Владимира Хоменка, првог заменика председника Државне пореске службе. [Лустрација - Стара латинска реч која значи "прочишћење" и која се у данашњој Украјини користи за"истеравање" - прим. прев. са руског, Тома Винтера]

Ко је, по хрватском "Јутарњем" и "Блицу", човек кога се "Путин највише плаши од свих"? Чеда Наваљни.

Алексеј Наваљни
Ћирилизовано: Руски Чеда Јовановић, Алексеј Неваљни, је та смртна опасност за Путина, по хрватском #Јутарњи" и по "српском" листу "Блиц". Мада је чланак бљицкасти плагијат ... пардон, обрада, идеје коју Американци одавно и свим силама протурају, у чему им, годину дана пре хрватско-српске кооперације , помогоше и пољски ватиканоиди, вреди на њега обратити пажњу, бар да знамо ко и како одавде пружа подршку "Руском Мајдану". Када завршите са "Блицовом" немуштом пропагандом, предлажемо вам да, ако се користите енглеским, погледате овај чланак Тонија Карталучија. Ту има довољно о руском изроду, ми само да напоменемо, да Наваљни, за разлику од овдашњих компрадора, уме да глуми и националисту...

Позив на сарадњу: Kаталог примера добре праксе коришћења ћирилице у склопу активности око обележавања/честитања новогодишњих празника

 
Редакција блога "Нећу да потпишем уговор на латиници" покреће прикупљања примера добре праксе коришћења ћирилице у склопу активности око обележавања/честитања новогодишњих празника.

Прилози могу да буду графике (фотографије, цртежи, анимације) и видео прилози посвећени обележавању божићних и новогодишњих празника где је коришћено писмо српска ћирилица.

Азербејџан је поносна и достојанствена земља, господине Ненаде Пејићу!

Баку, Азербејџан, 27. децембар
Ненад Пејић

Пише: Арзу Нагијев, заменик генералног директора азербејџанске новинске агенције Тренд

Шеф Радио Либерти / Слободна Европа (RFE/RL - у даљем тексту РСЕ) Ненад Пејић је изјавио да је претрес бироа РСЕ у Бакуу од 26. децембра - "напад" и "пљачка". Међутим, за такве увредљиве примедбе нема никаквих правних основа.

Претрес бироа РСЕ у Бакуу је извршен у вези са кривичним предметом који истражује Истражно одељење за тешке злочине канцеларије државног тужиоца. Што ће рећи, ове мере су предузете у складу са одговарајућом чланом Закона о кривичном поступку.

Поводом претреса бироа америчког "Радија Слободна Европа" у Бакуу, Азербејџан

Бахтијар Садигов
Ћирилизовано: Наше скромне честитке тужилаштву и властима Азербејџана. Позлатило им се, јер је State Department zabrinut zbog upada u RSE biro u Bakuu и што су показали како делује права држава.

Баку, Азербејџан, 27. децембра

Пише: Елчин Мехдијев - Тренд:

Стални покушаји праћења свих поступака Азербејџана, њихово оцењивање у смислу "демократије" и вршење притиска на земљеу су бескорисни, рекао је за "Тренд" азербејџански посланик Бахтијар Садигов.

Он је, коментаришући критике неких међународних организација у вези претреса канцеларија бироа "Radio Liberty" у Бакуу од стране тужилаштва а после одлуке суда, рекао да је Азербејџан земља која води независну политику.

Надограђени руски Ту -160 супериорнији од америчког бомбардера Б1 Лансер


Руски надограђени суперсонични  стратешки бомбардер Ту-160 (НАТО класификација - Блекџек),  сматран  је и пре побољшања за најбржу авио платформу 20. века, која носи ракетне пројектиле. Са новим електронским системима добио је још већу супериорност на небу и стекао нове предности над америчким бомбардером Б1 Лансер, пише  Inquisitr.

X22 Report: Кратак преглед вести о тренутном економском колапсу - 551. епизода


Ћирилизовано: У чланку X22 Report подкаст: Да ли то влада САД хоће да изазове рат између полиције и народа? смо вам представили, по нама, вредан извор информација, а сад само да вас подсетимо на X22 Report и нову епизоду подкаста.

Кратак преглед вести о тренутном економском колапсу - 551. епизода

Подкаст можете послушати на:Current Economic Collapse News Brief - Episode 551 |