Да ли ће пољско-литванско-украјинска борбена група бити спремна 2015 године?

Пољски министар одбране Томаж Симониак сумња да техничке припреме за здружену пољско-литванско-украјинску борбену групу могу бити окончане почетком 2015. године.

Украјински војник у близини источног града Шастје у украјинској Луганској области са поклоном од волонтера, 27. децембар 2014. Фото: ПАП/ЕПА/Сергеј Козлов

Саопштење је издато после телефонског разговора између Симониака и његовог украјинског колеге Степана Полторака у суботу, о одлуци Кијева да одустане од неутралности Украјине и развоју ситуације у украјинској Донбаској области.

Руске морнаричке јединице испробале прслуке за пливање

 
Захтеви за повишеним нивоом заштите, који су у спрези са максималном могућношћу одржавања на води, су карактеристике нове генерације прслука - "Корсар-МП". У свету не постоје слични прслуци као што је овај. До краја године све морнаричке јединице ће га увести у употребу. Прву серију тестирали су војници на Приморју.

Ова јединствена  опрема специјално је дизајнирана за морнаричку пешадију и посаде ратних бродова.

Да ли је руски угаљ уствари угаљ из Донбаса?


Руско-украјински блогер Јурасуми изгледа да мисли да јесте.

Кад немам времена за писање, волим да прочитам коментаре оних који вечито кукају да је Путин оставио Донбас. Такви су се опет узнемирили и на основу "здраве памети" избацују сулуде идеје.

Једна таква генијална мисао је да Украјина од Русије добија "бесплатан" угаљ. О чему се ту ради је у Донбасу познато свакоме, а ово пишем зарад ратника из фотеље, чији се прсти оштро боре са тастатуром и који мисле да их то чини најпаметнијим на свету.