Пуковник Касад: Извештај с фронта за јутро 24. јануара и конференција за штампу Покрета Новорусија (видео)


Наше снаге се приближавају предграђу Мариупоља, гурајући "бранитеље" у град, а наши истурени јуришни тимови су почели са инфилтрирањем у град као и у септембру. У области Дебалчево, наше снаге прете стварањем окружења и отежавају маневрисање украјинских резерви - комуникације и правци снабдевања непријатеља стално се гранатирају. Очекујемо да хунта своје резерве уведе у борбу до вечери, у области западно од Свердловска, да спречи потпуно опкољавање групе код Дебалчева. Како год било, ситуација је за хунту све тежа, јер новоруске снаге постепено стварају услове за највећи обухват од почетка рата, или од када је Стрелков заробио 5-6000 хиљада Украјинаца у јужном џепу. У џеповима код Иловајска и Амброзијевке, створеним када је задувао "северни ветар", тада је заробљено 5-5,5 хиљада Украјинаца, али у џепу код Дебалчева би се нашло њих 7-8000, што за хунту не би био смртни ударац, али катастрофални пораз да, пораз који би је задуго онеспособио за офанзивне операције.

Захарченко је данас још једном потврдио да је са "минским примирјем" готово и да је срећан због тога. Ако би наставили с натезањем око примирја, то би било тек по промени линије фронта, што би такође потпуно променило позадину за преговоре. Разлози с којих је идеја прекида ватре пропала сасвим су објективни, иако пропагандисти покушавају да све преваре и ставе им повез на очи.

Стрелковљев Покрет Новорусија је у Москви одржао конференцију за штампу. Дошло је много људи, од националиста до комуниста. Једна од добрих саопштених вести је она о досадашњем обиму финансијске подршке: 100 милиона рубљи. Покрету иде добро, Стрелкову је чак дозвољено да се појави на ТВ. Крајем октобра је још било сумњиво да ће покрет заживети, али, као што знамо, пионири утиру пут.



Аутор: Борис Рожин Александрович
Изворни текст на руском:Colonel Cassad - Коротко о важном
Превод на енглески: Џ. Хоук
Извор: Frontline Update: January 24 Morning - Fort Russ
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!