Ћирилице на поклон

Influ BG Стевана Илића
 
. .

Типометар и Министарство културе Републике Србије поклањају Вам 4 фонта фамилије INFLU BGПреузмите бесплатно 4 фонта типографске фамилије Инфлу БГ аутора Стевана Илића. Типометар је 2006. године покренуо пројекат чији је циљ да свима који желе да користе ћирилицу на рачунарима омогући да бесплатно добију квалитетна типографска писма. Реализацију овог пројекта ове године је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије.


. .
Преузмите фонтове фамилије Influ BG у OpenType формату:

Influ BG
Influ BG.zip.146 kb


. .
Распакујте фонтове у посебан фолдер и онда их инсталирајте у систем на уобичајен начин. Слова ћирилице добићете кориšћењем тастатуре Serbian (Cyrilic). Уколико имате проблема са инсталацијом фонтова или нека друга питања или примедбе, пишите на адресу: коментар@типометар.орг

. .
Фамилија Инфлу БГ састоји се из следећа 4 фонта:
Influ BG
Influ BG Italic
Influ BG Bold
Influ BG Bold Italic

. .
Influ BG је сансерифно писмо широке примене. Састоји се од четири тежине довољне да квалитетно одговоре великом броју савремених потреба. Писмо садржи комплет ћириличних и латиничних слова, мале и велике бројеве, као и лигатуре које одређена слова на суптилан начин издвајају из блока текста. Иако сведено, свако слово у себи садржи одређени детаљ који писму даје хуманистички карактер.

. .
Он је довољно уочљив да у малим величинама фонт учини јединственим, и довољно ненаметљив да остане одмерен у великим димензијама слова. То га чини правим избором за најразличитије дизајнерске задатке, од опреме књиге, дизајна различитих штампаних и дигиталних издања, до дизајна плаката.

. .
Пројекат израде и дистрибуције ћириличних фонтова

Фонтови садрже сва слова и знаке из основног латиничног кодног распореда, као и слова српске ћирилице и латинице. Доступни су у OpenType формату, пошто сви савремени оперативни системи и рачунарски програми могу да препознају и користе тај формат.
Наставља се акција у сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије. Пројекат обухвата организовање израде комплета фонтова, ћирилица заједно са одговарајућом латиницом и дистрибуција корисницима путем сајта Tipometar.

. .
Преузмите остале БГ фонтове на овом линку.

Извор: designed.rs
Преузето са: Novi Polis :: Естетика :: Ћирилице на поклон

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!