Ево Моралес: РТ је глас земаља у развоју и свих народа света

Боливијски председник Ево Моралес (Ројтерс / Хуан Карлос Улате)

РТ је постала глас револуционара и земаља које би САД желеле да ућуткају, рекао је лидер Боливије Ево Моралес, коментаришући примедбе председника ББГ, који је опасност од РТ упредио са онима ИСИС-а и Боко Харама.

Моралес је реаговао на коментаре Ендрју Лака, новог шефа америчког Савета управника за питања емитовања програма - ББГ (US Broadcasting Board of Governors - BBG), који је РТ упоредио са терористичким организацијама.

"Када медиј постане глас народа, а посебно глас револуционара, одмах се јаве ти људи и медији који их осуђују и фалсификују истину", рекао је Моралес за РТ. "Медији као РТ су глас земаља у развоју и глас свих народа света, а то заслужује поштовање."

Упркос прљавој кампањи, лажном приказивању чињеница и чистим лажима, такви медији треба да наставе са досадашњим радом, "да дају микрофон народима света".

Раније ове недеље, бивши гувернер Минесоте Џеси вентура је за РТ рекао да Лак уствари зазива цензуру.

"Не би требало да постоји Велики брат који ће нам говорити шта смемо а шта не смемо да видимо", рекао је Вентура. "Ако неко не жели да се гледа програм РТ и чује мишљење које се њиму не свиђа, онда једноставно не треба да разлоге за њега пружа."

Лакова изјава је изазвала реакцију на интернету под "хаштагом" #NewsIsNotTerror, што је навело Стејт департмент да се дистанцира од коментара.

Умањујући значај "претње" коју РТ представља за америчке мејнстрим медије, помоћник државног секретара Викторија Нуланд је чак изјавила да треба дозволити да РТ остане у америчком истинољубивом медијском простору, који је "препун динамичних истинитих мишљења".


Извор: Evo Morales: RT is voice of developing countries, peoples of the world — RT News
Превод: Ћирилизовано за Магацин - национални портал

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!