Украјина затвара своје границе да заустави егзодус топовског меса


На граници Доњецке Народне Републике протеже се дуга колона аутомобила, од којих 50% нема таблице Доњецке или Луганске Народне Републике, каже новинар | Молодежное информационное агентство Новороссии. Разлог је тај што је граница између Русије и Украјине потпуно затворена, због новог закона по коме се из Украјине може изаћи само уз дозволу војне регрутационе службе.

Због масовног егзодуса регрута из Харкова, обласна војна регрутациона служба је испоручила само 2000 регрута уместо планираних 3500, при чему је план додатно повећан на 6000 регрута, због великих губитака "киборга" на доњецком аеродрому. Регрути су почели да масовно напуштају домовину, у толиком броју да су Русија и Украјина споразумно затвориле границу.

Да би спасли своју децу, родитељи дају велике суме новца на украјинским контролним пунктовима, да би регрути ушли у Новорусију и преко ње у Руску Федерацију.
Аутор: Виталиј Третјаков
Изворни текст на руском: Россия закрыла границу для украинских дезертиров. Никто не уйдёт живым! | Молодежное информационное агентство Новороссии
Извор: Fort Russ
Превод на енглески: Кристина Рус
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!