Кад би руска војска једног дана заиста напала Украјину...


Нећемо именовати аутора овог материјала јер је активни официр Оружаних снага Руске Федерације, али је савршено описао ситуацију - шта би се дешавало кад би се Украјинске оружане снаге суочиле са руском војском.
По жељи аутора, називе неких комплекса смо намерно означавали латинским алфабетом, да не бисмо наводили њихове праве називе. Међутим, мислим да ће војна лица знати који су системи у питању.

"Према нашим украјинским партнерима, који су коментарисали најновије вести из АТО (антитерористичких операција - прим. прев.), а које се односе на "податке из пресретнутих извештаја руске војске", данас је још једна дивизија Оружаних снага Русије уништена близу Луганска..."

Хтео бих да украјинским колегама укратко објасним шта су Оружане снаге РФ и шта би се стварно дешавало када би хтеле да оду у посету Украјини - стварно, а не у њиховим пустим сновима.

Прво, ми данас користимо дигиталну радио комуникацију са локалним шифровањем. Можете је пресрести, али је не можете дешифровати. Шифре се мењају сваких 50 минута, на сат времена, на сат и двадесет два минута - према произвољном и непредвидивом распореду. Украјинске оружане снаге и Новоруске оружане снаге користе стару аналогну опрему. Такође, оружане снаге РФ сада имају комуникациону опрему која се раније користила само на безбедним комуникационим линијама - можете чути само пуцкетање и карактеристичан шум.

Друго, да ли је руска војска кренула на УОС, то је лако утврдити.

Први знак би био прекид свих комуникација УОС и потпуно испражњене батерије возила, тенкова и друге опреме, празне батерије мобилних телефона, нишанских уређаја и радио станица. Онда пркид свих електричних кола у свој опреми. То се зове ЕМП. Сви мотори би стали и не би могли да се поново покрену. Тако делује систем "X" ( у циљу заштите аутора не наводимо прави назив)

Други знак - потпун распад свих система који користе ЛЦД (LCD) мониторе и престанак рада свих уређаја за лоцирање и нишањење мета у системима противваздушне одбране. Тако делује систем  "Altair" (који је у свету познат комплекс, можемо га спецификовати).

Трећи знак - немогућност употребе свих оружја са навођеним пројектилима, од MANPADS до PTURS (антитенковски реактивни пројектил). После лансирања, муниција се самоуништава.

Четврто - било би немогуће користити дронове и нисколететеће ваздухоплове. Сва њихова електроника не би радила. То је систем "Y". Затим, ту је систем "Автобаза", који може присилно приземљити дронове.

Шта би се даље дешавало? Десетине (стотине, ако је потребно) најновијих борбених хеликоптера би надлетало све путеве и почело да лови свако оклопно возило, сваки воз и возило. путеви би били паралисани, мостови дигнути у ваздух. Сва светла погашена на домаћем фронту, трансформатори стали. Цивилни и војни штабови на домаћем фронту и лидери појединачно би истовремено били ликвидирани од извиђачко-диверзантских група.

Тако би отприлике Оружане снаге Руске Федерације данас изводиле војне операције. Зато је боље да се пусти снови о "херојима-киборзима" што бљују пламен по стотинама руских тенкова препусте писцима научне фантастике.


Изворни текст на руском: Timeline Photos - Антимайдан Харьков
Превод с руског на енглески: Кристина РусИзвор: XYZ: What would happen if the Russian army really invaded Ukraine - Fort Russ
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!