Припадници казнене експедиције из Кијева предају се без борбе. А онда...

Натпис на гранати: "Укропима из Летоније"
У "Дебаљцевској клопци" ствара се занимљива ситуација. Припадници одреда украјинске казнене експедиције се предају без борбе, а онда помажу у елиминисању бивших сабораца. Разлог томе лежи у насилном регрутовању у Украјинске оружане снаге.

Један од најбољих примера је оно што се десило у Красни Пахару. Војници из Украјинских оружаних снага су донели одлуку да оду у заробљеништво, а затим се окренули против казнених батаљона. Да помогну бившим припадницима УОС, из оближњег места Троицки прискочили су борци Народне самоодбране, а онда су, заједничким снагама, успели да окупиране територије очисте од јединица казнене експедиције. Новопечени побуњеници су се после битке придружили Народној самоодбрани, и заједно с њима кренули на град Мироновски.

Други чудан инцидент се збио у Лозовоју. Казнене снаге су требале да преконтролишу неколико јединица Украјинских оружаних снага послатих на Народну самоодбрану, али је, не зна се зашто и од кога, управо по тим јединицама отворена ватра с леђа. До сада није утврђено ко је кривац за тај инцидент. Постоје две могућности: или је у УОС избила још једна побуна, или је то било лукавство бораца Народне самоодбране, њених диверзантских група.



Извор: Ukrainian forces surrendering without a fight
Превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!