Глупост у свом најбољем издању: "Оксфорд јуниверзити прес" забранио употребу речи "свиња" и "кобасица" да не би увредио муслимане и Јевреје

Изгледа да у западном свету постоји директна корелација између терористичких напада и глупости. Више напада, више идиотских одговора. Таман човек помисли да се лествица не може спустити ниже, оно испаде да може. Интернешенел бизнис тајмс пише:

Један од највећих издавача у области образовања на свету је упозорио своје ауторе да не помињу свиње и кобасице у својим књигама, да не би нанели увреду.

Оксфорд јуниверзити прес (ОУП) је одредио да се код свих књига мора водити рачуна о другим културама, ако се жели њихова продаја у целом свету.

Следствено, академски издавач је издао упутство ауторима да избегавају помињање свиња или "било чега што би се могло протумачити као прасетина", како се не би увредили муслимани или јеврејски народ.

Поступак ОУП-а је откривен током расправе о слободи говора у емисији Радија 4 ББЦ-а "Данас", после напада на француски сатирични магазин Шарли ебдо и одлуке његовог уредништва да се на насловној страни последњег броја нађе лик пророка Мухамеда.

Водитељ Џим Ноти је рекао: "Овде имам писмо које је ОУП послао једном аутору који ради нешто за младе.

Међу стварима које ОУП забрањује да се помињу у тексту који је поручио су, како пише: свиње плус кобасице, или било шта друго што би се могло схватитио као свињетина."

Ако бисте да сазнате нешто и о другим лудачким и ирационалним одговорима западних влада на недавни напад у Паризу, погледајте:



У Слободи: Мајкл Кригер

Извор: Peak Stupidity – Oxford University Press Bans Use of Words “Pig” and “Sausage” to Avoid Offending Muslims and Jews | Liberty Blitzkrieg
Превод: Ћирилизовано за Магацин - национални портал

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!