Тачи Албанцима у Црној Гори обећао уџбенике на албанском, Срби ћуте

Будимир Алексић (НСД): Ово је логичан след америчке политике коју спроводе Мило и Тачи

Тачи и Лукшић


ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Косова је, боравећи у Улцињу пре неколико дана, обећао албанским домаћинима да ће се заложити да се у црногорске основне школе, у којима уче албанска деца уведе универзални албански буквар. Он је такође најавио могућност отварања косовских факултета у Црној Гори.

Челници општине Улцињ и представници албанских политичких странака разговарали су са Тачијем, између осталог, о увођењу буквара (Абетарја), који је у употреби у образовном систему Албаније и Косова, у основним школама у Црној Гори на албанском језику. Према писању медија на албанском језику у Црној Гори, Тачи је обећао подршку за ту намеру, наводећи да из јединственог албанског буквара уче и у Прешевској долини.

Он је рекао да ће помоћи школовање студената из ЦГ на факултетима на Косову, али и додао да се они могу отварати и у Црној Гори, с обзиром на то да та земља има отворену, тржишну привреду.

За Србе у Црној Гори овакав могући "развој догађаја" није изненађење, јер, како за "Новости" каже Будимир Алексић, функционер Нове српске демократије и професор Цетињске богословије, реч је о "црногорској државној политици".

- Такве најаве само показују каква је политика и идеологија на сцени у Црној Гори. Премијер Ђукановић и Тачи су партнери који раде под диригентском палицом Америке, и све што се договоре, биће реализовано. Сви већ знају да су новац од заједничких сумњивих послова и гласови албанске дијаспоре много помогли одвајању Црне Горе од Србије. Сада је Ђукановић дужник и заточеник великоалбанског пројекта - сматра Алексић и подсећа на Ђукановићева предреферендумска обећања да ће изићи у сусрет свим албанским захтевима.

Алексић додаје да је пријем Тачија у ЦГ био на највишем нивоу, а да ће уследити и културно-просветна аутономија коју је својим земљацима најавио Тачи у Улцињу.

- Након тога, доћи ће на ред и делови територије Црне Горе - упозорава Алексић.

На другој страни, црногорски идеолошки пројекат спроводи асимилацију и дискриминацију српског народа, и то је још једна заједничка црта Ђукановића и Тачија.

- Кад Срби траже основна људска права, онда мафијашки режим то прогласи великосрпским национализмом. Црногорски режим има један аршин према Албанцима, а други према Србима - каже Алексић.

ПРОТЕСТ ПРОПАО ЗБОГ СТРАХА

НА питање како објашњава чињеницу да је на протест против доласка Тачија у Црну Гору дошло свега око 300 грађана, упркос томе што су друштвене мреже "гореле" од негодовања и огорчености, Аексић каже да је у питању - страх.

- Црногорски режим је више од диктатуре, деспотија и тиранија, и сваки отпор носи ризике, најмање од губитка посла. Могу да разумем, али не могу да оправдам, јер, ако се не супротставимо овом мафијашком режиму, пропали смо - закључује Алексић.


Пише: В.Радојевић
Извор: Тачи Албанцима у Црној Гори обећао уџбенике на албанском, Срби ћуте | Регион | Novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!