Дилетантизам "Гласа Русије"

Ћирилизовано:Нормалан Србин ужива када на Гласу Америке види да на ватиканоидном писму и најцрњој хрваштини покушава да се допре до српског читаоца. Не бива.

Глас Русије, с друге стране, објављује на ћирилици, али је већ постало мучно на руском сајту гледати колико је Гугл преводилац усавршио српски језик, или, у бољем случају, мали из суседне даче или пријатељица. Има ли у Русији србиста и има ли у Србији русиста? Или је грех дати им посао кад да "преводи" и за то хонорар/плату прима може неко ближи пропагандистичком бирократи којег не занима ефекат ни свог, камоли туђег рада?

Што се тиче Ћирилизовано и потписника ових редова, наставићемо да користимо Глас Русије, али текст испод је препунио чашу, зато га објављујемо и отуд ове речи, које свакако нису израз недостатка љубави и непоштовања према Русији, или израз разочарења. Једноставно, Глас Русије превише подсећа на неке овдашње гласове и дела, незналачка и, тиме, штетна. Колико треба да се то исправи? Да ли је скупље од једног викенда у Лондону? Или Паризу? Ленгера Мистрала?

Москва званично затражила објашњење од Париза за не испоруку "Мистрала"

 

© Photo: RIA Novosti/Grigoriy Sisoev

Русија се званично обратила Министарству одбране Француске тражећи објашњење разлога за не испоруку носача хеликоптера типа "Мистрал", саопштавају РИА Новости, позивајући се на извор у Федералној служби за војно-техничку сарадњу РФ (ФСВТС).


Представник ФСВТС је појаснио да Русија не може да се руководи усменим изјавама одређених политичара, па чак и ако се ради о председнику државе, и због тога су послали званични захтев дирекцији Министарства одбране Француске која се бави испорукама оружја у иностранство Direction generale de l"armement (DGA).

"Ради доношења даљих одлука - обраћати се суду или дати још времена француској страни - Русија треба да има писмено објашњење ситуације", наводи саговорник агенције.

Уговор за испоруку два носача хеликоптера закључен је био 2011. године између француске компаније DCNS и "Рособоронекспорта". Вредност уговора — 1,2 милијарде евро.

Извор:
Москва званично затражила објашњење од Париза за не испоруку "Мистрала" - Вести - Политика - Глас Русије
За Ћирилизовано приредио: Александар Јовановић



Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!