Британски амбасадор у Приштини: Косово и Србија ће се у Бриселу суочити са тешким изазовима


Британски амбасадор на Косову, Јан Клиф, каже да ће оснивање Удружења српских општина на северу Митровице бити тежак задатак.

Клиф је рекао да ће ова тема бити на дневном реду на следећем састанку заменика премијера Тачија и српског премијера Вучића. Састанак ће бити одржан 9. фебруара.

Клиф је изнео ове коментаре на састанку одржаном у уторак увече у Призрену са старешином српске цркве, владиком Теодосијем Шибалићем.

Према Клифу, стране ће у Бриселу разговарати о стварању Удружења српских општина и судова на северу.

У међувремену, додао је британски амбасадор, водиће се и разговори о телекомуникацијама и енергетици, у којима је, према њему,  "компромис близу".

Амбасадор Клиф је такође рекао да ће његова влада помоћи у повратку Срба на Косово. "Са владиком Теодосијем смо разговарали о повратку Срба на Косово", рекао је он.

Према Клифу, да би се тако нешто десило, мора се наћи решење како и где ће Срби радити и живети.

"Сви знамо да је економска ситуација на Косову тешка, а незапосленост висока. 2015.  ће бити тешка за све, и у економском и политичком погледу", рекао је амбасадор Клиф. / ИБНА /


Извор: Kosovo and Serbia will face difficult challenges in Brussels | Independent Balkan News Agency
Independent Balkan News Agency
Превод: Ћирилизовано за Магацин - национални портал

1 коментар:

  1. Он НИЈЕ никакав амбасадор јер да би то био морао би да представља своју државу у некој другој држави. На Косову и Метохији он је окупатор, криминалац, агресор, безаконик... све само амбасадор није и не може бити.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!