Расписани конкурси за финансирање медијских садржаја

Министарство културе и информисања Србије објавило је у понедељак конкурсе за финансирање медијских садржаја у овој години у укупном износу од 206 милиона динара.

Конкурси су расписани на основу Закона о јавном информисању, усвојеном прошле године, којим се уводи пројектно финансирање медијских садржаја и од 1. јула ове године укида директно буџетско финансирање појединих медија.

Министарство је расписало конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја у износу од 121 милион динара, на који ће моћи да се јаве издавачи медија, уписаних у регистар медија у Агенцији за привредне регистре, као и правна лица, односно предузетници, који се баве производњом медијских садржаја.

Учешће на овом конкурсу немају издавачи који се финансирају из јавних прихода.

Расписан је и конкурс за суфинансирање пројеката из области јавног информисања особа са инвалидитетом у висини од осам милиона динара, као и за пројекте организовања и учешћа на стручним скуповина и унапредјење професионалних и етичких стандарда у износу од 24 милиона динара.

Министарство је отворило конкурс за доделу 18 милиона динара за пројекте у области информисања српског народа у земљама региона, затим за пројекте који се реализују путем електронских медија на територији Косова и Метохије у износу од пет милиона динара, као и за пројекте из области информисања на језицима националних мањина у износу од 30 милиона динара.


Ћирилизовано: Ко има с чим и задовољава формалне услове, нека учествује. Не могу одбити све предлоге који би заиста допринели српској култури и информисању, треба им и нешто с чим би могли да оправдавају своје постојање, демократичност и, уопште, да знају шта је прави рад. А новца треба. Ћирилизовано неће конкурисати за ова средства, али ако ви лично и медиј с којим радите нисте пречесто забадали "у грубо уво нежну реч", пробајте, можда вас изненаде...

Извор: Beta press - Vesti iz zemlje

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!