Ратнохушкачки радови "Блица" (и пријатеља?)

Од "Блица" нас ништа не може изненадити - мислили смо, али ова сугестија да су "побуњеници" (читај Руси) бацили атомску бомбу сами на себе спада у већа достигнућа српске (?!) новине. Да ли "Блиц" свом новом креативном узлету треба да захвали и пријатељима, а не само својим снагама и власницима? Најзад, знамо колико АВ полаже на ПР...

"Директорка "Блица" и АВ
 Фотографија: NEZAVISNI: Bliski odnosi Vučića i direktorke "Blica" (FOTO) - Teleprompter.rs

MISTERIOZNA EKSPLOZIJA U UKRAJINI Ugledni naučnik: Moguće da je to bila manja nuklearna bomba



Direktorka “Blica” i Vučić
Snažna eksplozija koja je pogodila Donjeck u nedjelju kasno uveče izazvala je bojaznost i sumnju kod svetske i ukrajinske javnosti da je prouzrokovana taktičkim nuklearnim naoružanjem.

Eksplozija u donjecku

 Naime, eksplozija, koja je noćno nebo pretvorila u jarku narandžastu boju, bila je toliko jaka da se čula kilometrima dalje. Momentalno je izazvala oblak u obliku pečurke - karakterističan nakon nuklearnih detonacija. Prozori su popucali, a temelji obližnjih zgrada su se zatresli.
 
Na internetu se ispod brojnih video snimaka momentalno povela rasprava da li se radi o nuklearnoj katastrofi.
 
Ipak, proruski pobunjenici su rekli kako je eksploziju izazvao ukrajinski projektil koji je pogodio fabriku hemikalija u industrijskom delu Donjecka.

Nuklearni fizičar sa Univerziteta u Glazgovu, Daglas Mekgregor, za "Huffington Post" je rekao da prema snimku ne može da odbaci mogućnost da je reč o manjoj nuklernij eksploziji.
 
- Na osnovu slika koje ste mi pokazali ne mogu kategorički da odbacim mogućnost da je reč o manjoj nuklearnoj eksploziji - rekao je Mekgregor i zaključio da će se sa sigurnošću znati samo kada se očita nivo radioaktivnosti u blizini eksplozije.
 
Inače, dugo se nagađalo kako bi granatiranje moglo pogoditi industrijska postrojenja koja bi izazivala velike eksplozije poput ove.
 
Eksplozija se dogodila u trenutku kada pojedine diplomate predviđaju mogućnost da bi Rusija mogla da napadne neku od baltičkih država ukoliko nastave da podržavaju Ukrajinu.
 
Estonski predsednik, Tomas Hendrik Ilves, uporedio je postupke ruskog predsednika Vladimira Putina sa trenutkom kada se nacistička Nemačka dočepala delova Čehoslovačke 1938. godine.
 
VIDEO > Misteriozna eksplozija u Donjecku:


Извор: Blic Online | MISTERIOZNA EKSPLOZIJA U UKRAJINI Ugledni naučnik: Moguće da je to bila manja nuklearna bomba

За Магацин - национални портал приредио: Александар Јовановић - Ћирилизовано 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!