Пуковник Касад: Операције под неталентованом командом воде једино у кланицу (видео)


Командант батаљона територијалаца "Кијевска Рус" нам говори како је стварно изведено "организовано повлачење из обруча". Ефективно, он оптужује Порошенка, Генералштаб Украјинских оружаних снага и секторску команду за отворено и цинично лагање, због којег су многи хунтини војници платили животом. Показано је где су неки успели да се извуку из обруча. Има много интересантних детаља о ситуацији у дебаљцевском џепу после заузимања Логвинова.




Напомена преводиоца с руског на енглески: У недостатку верзије на енглеском језику, овде је онима који не разумеју говорни или писани руски једина опција - "опција пијаног морнара", машински превод машински генерисаног руског транскрипта, доступна преко " Settings Gear" у доњем левом углу  => Subtitles/CC => Translate Captions опција у Јутјуб "прозору". Ако којим случајем имате линк на пристојно преведену верзију овог документарца, онда ми је пошаљите или линк дајте у секцији са коментарима. Хвала.

Овај видео такође разјашњава питање киборг-берсекера из батаљона "Донбас" који су држали Нижњаја-Лозовају и "пут живота", како се фејсбук-генералисимус Семенченко хвалио. Ништа од тога се није стварно догодило. Нижњаја Лозовају и суседну коту 307,9 су држале НОС, а Украјинци су се у малим групама провлачили између упоришта док их је њихова артиљерија ватром засипала. То није  "организован излазак". Видео говори и о томе како су неки војници 128. бригаде покушавали да утекну из обруча и пошто је је њихов командант постао "херој Украјине" и ордење већ исподељивано. Указује и на то како су од команданта 128. бригаде направили "хероја" да би га ућуткали, да не би превише рекао.


Извор: Colonel Cassad (in English)
Приредио: Александар Јовановић - Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!