Грчка о приватизацијама не може одлучивати аутономно, каже министар финансија Немачке


Грчка влада не може сама да одлучује да ли ће одложити или зауставити приватизације - био је одговор гласноговорника министра финансија Немачке, Мартина Гајгера, на питање о могућем одлагању планиране приватизације.

И рекао: "Ако Грчка има такве намере, о њима се мора договорити у тесној сарадњи с Тројком (ММФ, ЕЦБ и ЕК - прим. прев.).

Касније је још напоменуо да је "сувише рано говорити о трећем програму подршке", додајући да је сваки покушај дискусије о "шишању" јавног дуга Грчке покушај "у погрешном правцу и неприхватљив".

Међутим, у ексклузивном чланку листа Рајнише пост може се прочитати да највиши функционери немачке владе ипак рачунају на то да ће Грчкој на лето требати трећи пакет подршке од 20 милијарди евра, као што је објавио Дојче веле.

Новине наводе изјаву из владиних кругова, да ће Грчкој, после продужавања садашњег програма, овог лета затребати нови пакет помоћи од 20 милијарди евра: "Апсолутно је јасно да ће на лето бити и трећег програма."

На питање да ли ће Грчкој на лето бити потребна нова помоћ, Шојбле је, наводно, на јучерашњи састанак парламентарне групе реаговао одговоривши: "Никад не реци никад."


Аутор: Спирос Сидерис
Извор: Greece cannot decide autonomously on the privatisations, says the German Finance Ministry | Independent Balkan News Agency
Превод: Ћирилизовано за Магацин - национални портал

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!