САД ће Украјину снабдевати убојним оружјем преко приватних војних компанија


Група хакера "СајберБеркут" је сазнала да ће САД снабдевање Украјине убојним оружјем поверити приватним војним компанијама. информације о томе су објављене на сајту организације у петак, 27. фебруара.

Ово се сазнало из једног документа који се чувао у електронском уређају једног од запослених приватне војне компаније "Грин груп" ( Green Group), која је недавно посетила Кијев у саставу делегације америчких војних званичника. "ЦајберБеркут" је постовао копије списа тако да им је омогућен отворен приступ.

"Документи сведоче о чињеници да САД неће напустити идеју да Кијев снабдева смртоносним оружјем, али да би волеле да за то имају подршку својих европских савезника", тврди извор.

"Да би за свој циљ придобио партнере који сада оклевају забринути за судбину оружја, ако се прихвати одлука о испорукама оружја, Вашингтон је предложио да се то повери провереним и искусним приватним војним компанијама са Запада, које ће се, наравно, "добровољно" борити против Донбаса", пише сајт.

Хакери су своје читаоце већ обавестили да су успели да приступе документима америчког Стејт департмента, који су у вези са америчком помоћи Украјини. Посебно су навели испоруке снајперских и јуришних пушки, лансера ручних граната, минобацача, противавионских ракетних лансера и антитенковских ракета Украјинским оружаним снагама. Сједињене Америчке Државе су више пута демантовале информације о испорукама убојног оружја Украјини, тврдећи да се то питање још увек разматра.

Припадници "СајберБеркута" себе сматрају борцима против фашизма и тираније нових владара Украјине. Неколико пута су напали интернет ресурсе украјинских функционера и бизнисмена, и политичара из земаља које подржавају употребу силе против побуњених области на истоку.


Извор: Novorossia Today
Превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!