Јурасуми: Да ли се то у Харкову завијорила "лажна застава"?


Служба безбедности Украјине (СБУ) је ухапсила осумњичене за организовање експлозије у Харкову. То је на Фејсбуку објавио саветник шефа СБУ, Маркијан Лубкивски.

"СБУ је ухапсила особе које могу бити повезане са припремом и спровођењем кривичног дела терористичке природе у Харкову, и експлозију која је изазвала смрт двојице и рањавање осморо грађана.

Вест о хапшењу је објављена ЈЕДАН САТ после експлозије.

Експлозија: 13:20

Вест о хапшењу: 14:48

Ево шта је морало да се деси у року од једног сата и двадесет осам минута (88 минута):

1. Хапшење.

2. Да дежурни сачини извештај о хапшењу, а затим исто да уради и штаб СБУ. (Маркијан Лубкивски је до тада морао да сазна све, другим речима, свему је постало познато у року од 88 минута после експлозије.)

Видео са места експлозије:



Мислим да је очигледна ствар да нико не би узео кола, а нарочито не кола са траком Светог Ђорђа, да изврши такво дело. Али овде имамо "кредибилну" особу (5:40 видеа), која ће бити главни сведок. Кола ће се наћи. Са траком Светог Ђорђа, наравно.

Коментар Џ. Хоук: Бомба тј. експлозија је циљала прохунтине демонстрације у Харкову. "Веродостојан сведок" каже да су се кола појавила управо када су формирали колону за марш, и да је тада дошло до експлозије. Изгледа да "веродостојан сведок" носи заставу Немачке на рукаву, мада је видео лошег квалитета да би се то са сигурношћу тврдило.

Ово је невероватно пригодан терористички акт. Украјинска влада све до сада никога није могла да убеди да Новорусији залепи етикету да је терористичка организација. Овај терористички акт им пружа оправдање да сад терају своје, за шта ће, како каже Јурасуми, пронаћи "починиоце", па чак и кола са одговарајућом траком. Ако убеде Запад да Новорусију прогласи терористичком организацијом, то би ослабило оне који се противе снабдевању Украјине оружјем. Чак би могло да послужи и да се гасе западни медији (да, и Fort Russ), под оптужбом да "пружају материјалну подршку терористима". Видећемо да ли ће Кијев ове недеље кренути у нову дипломатску офанзиву.

Из угла домаћих потреба, "лажна застава" се још боље види. Ово је "Паљење Рајхстага", које је потребно да оправда свеопшту кампању против политичке опозиције и хунти очајнички потребно из разлога о којима смо говорили јуче. Једино је питање да ли ће талас хапшења бити ограничен на Харков и околину или ће прекрити целу земљу. Турчинов је већ најавио покретање терористичке акције у Харкову: Ћирилизовано: Турчинов прогласио почетак антитерористичке операције у Харкову


Аутор: Јурасуми
Изворни текст на руском: yurasumy - Харьков. Теракт. А вот это уже настораживает (Дополнение 2)
Превод с руског на енглески: Џ. Хоук
Извор:"False Flag" Terrorist Attack in Kharkov? Two Dead, Eight Wounded - Fort Russ
Превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!