Пуковник Касад: Логвиново, Мариупољ, Краматорск

1. Хунта није успела да избори коридор за своје опкољене снаге код Дебаљцева. Иако Генералштаб Украјине наставља са лудирањем и тврди да је пут слободан, локалне хунтине снаге (и Генадиј Москаљ, гаулајтер окупираних територија ЛНР) указују на чињеницу да је пут од Свердловска за Логвиново пресечен и да је немогуће ући у Дебаљцево. Такође према хунти, има проблема са Троицкоје, тамо је снабдевање у овом тренутку тешко изводљиво. У међувремену, и према пристиглим саопштењима, наше снаге се не заустављају и тренутно врше притисак на Светлодарск, што приморава хунту да се ангажује у ублажавању офанзивних дејстава НОС у реону Мироновскоје, уместо да покуша да пробије обруч.

Видео са заробљеницима из обруча:



И мало беса Костје Гришина (право име Семена Семеченка, команданта укропског батаљона "Донбас" - прим. прев.):


"Мука ми је од лапрдала још од Угљегорска. Међу њима има људи искрених али заведених, којима је неко напричао бајке, али су људи који у виду занимања заваравају своје претпостављене много опаснији.

Дакле овако. Пут Артјомовск-Дебаљцево је блокиран и блокирали су га терористи из Логвинова.

Паралелни пут Дебаљцево-Луганскоје су блокирали терористи из Нижње Лозовоје.

Путеви су минирани. Нема никаквог "одблокираног" пута. Део мог батаљона "Донбас" је на линији фронта у тој области.

Знам шта говорим. Лапрдала са еполетама и коментатори фотељаши - јебите се. Слава Украјини!

Ја ћу објавити када пут буде одблокиран.
"

2. Показало се да је хунтина офанзива под Мариупољем пре била ПР лармање, него озбиљан напад. Хунта је прошла ничијом земљом и пошто је "заузела" неколико напуштених насеља прогласила велику победу, иако тамо није било никаквих озбиљнијих напада на главну линију одбране. Објављен је и разлог за ту офанзиву: у очекивању одлука самита у Минску хунта покушава да у преосталом времену захвати мало више територије, тако да се на ту линију њене  снаге могу вратити са садашње линије фронта (ако до повлачења уопште дође). Код Саханке и Широкино борбе још трају. Нема озбиљне опасности за Новоазовск и Телманово. Али хунта још није ангажовала своје главне снаге, чува их за случај контрамера НОС.


3. Пред самит у Минску, цео пакет за СВЛР (самоходни вишецевни лансер ракета - прим. прев.) је однекуд долетео у област Краматорска. Један његов део који је пао на град и локални аеродром, у област у којој су се тог јутра водиле борбе - како кажу мештани. Причало се и причало о некаквој руској авијацији која је наводно напала краматоски аеродром, али неексплодиране ракете забодене у путеве указују на то да је у питању било ракетирање из СВЛР-а.. Ко се борио тог јутра на аеродрому и из ког правца је дејствовао СВЛР је и даље непознато. Чекамо на резултате истраге који би требало да стигну до вечерас.


Још видеа и чињеница у онлајн емисији на руском на "Гласу Севастопоља". За сада говоре о три погинула и 15 рањених. Хунта је брже-боље оптужила НОС, које пак оптужују хунту. Прилично очекивани "бекграунд" за сутрашњи самит у Минску.

5. Народне републике настављају са мобилизацијом. Према прелиминарним подацима регрутних центара, Новоруске оружане снаге ће добити солидно појачање за пролетњу кампању.


Изворни текст на руском: Colonel Cassad - Логвиново, Мариуполь, Краматорск
Извор: Colonel Cassad (in English) - Logvinovo, Mariupol, Kramatorsk
Превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!