Европа личи на нацистичку Немачку, каже Мадона

Ројтерс / Луси Николсон
Нетолеранција и антисемитизам су у порасту и достигли су такав ниво, да Европа подсећа на нацистичку Немачку -  изјавила је поп  икона, додајући при томе да ни став Француске ништа посебно не охрабрује, кад су у питању различитости и слобода.

"Живимо у лудом времену и све подсећа на нацистичку Немачку" рекла је Мадона за Радио Европа 1, додајући да је ситуација у Европи "застрашујућа".


Педесетшестогодишња певачица је истакла да је Француска у потпуности изгубила традицију поштовања добродошлице, части и слободе, а да је антисемитизам у овој земљи на високом нивоу.

Она Француска која је оберучке примала сваког, која је храбрила слободоумље у свим облицима и формама, која је дизала слободу и уметничко изражавање до небеса, у потуности је нестала.

Поп икона је додала и то, да је Француска некад била земља која је прихватала народе друге боје коже  и у коју су могли да се склоне уметници, као што су Џозефина Бејкер и Чарли Паркер.

Ово није први пут да у Европи расте нетолеранција, рекла је поп дива, наглашавајући да је још 2012. године осуђивала ксенофобију и крајњу десницу.

"Оно што сам рекла још пре две године важи и данас", рекла ја Мадона. "То се не дешава само у Француској, него у целој Европи, али овде је то нешто посебно". Ниво нетолеранције је застрашујући".

Пре извесног времена, Мадона је описала Марин Ле Пен (једног од ретких пријатеља Срба прим. прев.), лидера француске десничарске партије Национални фронт као фашисту.

Прочитајте више: Мадона претвара свастику у знак питања. Марин Ле Пен добија моралну победу

Расправа између Мадоне и Марин Ле Пен почела је још 2012. године када је певачица приказала лидера француског Националног фронта са свастиком на челу. Ле Пен је запретила да ће да је тужи, па је мадона свастику заменила знаком питања. 

Мадона је дошла на чело ударних вести на почетку ове недеље, када је пала са бине на наступу за Британску награду 2015. године.


Александар Јовановић за Ћирилизовано: Добро, певаљка има обавеза према господарима индустрије у којој ради, треба отплатити и станчугу, пентхаус у Израелу од 40 милиона долара, њени мотиви за овакав поступак су углавном јасни: Israel News - Madonna to buy $40 million penthouse in Tel-Aviv - JerusalemOnline

Јевреји са антисемитизмом запели "ко Шваба тра ла ла", и то не од јуче. И то је већ неинтересантно. Само као пример: Ћирилизовано: Дајана Џонстон: Aнтисемитизам je животна потреба Израела (или актуелна реприза) - (ажурирано) и The Fallacy of Rising Anti-Semitism » CounterPunch: Tells the Facts, Names the Names

Али зашто се РТ тиме бави и практично саучествује у пропаганди циониста и њиховог ентитета? Има у томе смисла, од Израела нема моћнијег непријатеља... нека се сада држи колико-толико по страни...  А треба имати у виду и то да Руси све више финансијски улажу у Израел: Why are Russian Investors Increasingly Investing in Israeli Start-Ups? | Jewish & Israel News Algemeiner.com

Извор: ​Europe ‘feels like Nazi Germany,’ says Madonna — RT News 
Превод: Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији - пилот

Коментари