Мађарска: У суботу и недељу приведено више од хиљаду илегалних миграната

Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Мађарска полиција је у суботу у Чонграду  привела 1022 илегална мигранта. Чонград се налази у јужном делу Мађарске . У жупанији Ђер-Мошон- Шопрон пронађено је 29 странаца, а данас је на железничкој станици Келети у Будимпешти приведен још 121 странац.

Више од хиљаду илегалних миграната заустављено је  у жупанији Чонград

Мађарска полиција је у суботу  привела 1022 миграната у јужном делу жупаније Чонград , извештио данас за мађарску државну телеграфску агенцију МТИ портпарол полиције Чонград.

Поручник Гергељ Варкоњи је изјавио да је од укупног броја ухапшених, 991 са Косова и Метохије , осамнаест из Авганистана, седам из Ирака, три са Кубе, два из Сирије, а један је из Сомалије.

Највећа група ухапшена је око 15,30 у близини Ашодхолома. Од тога је 157 било са Косова и Метохије као и осам  Авганистанаца, изјавио је Варкоњи .

Сви су тражили азил и држављанство од Канцеларије за имиграцију и држављанство.

Хапшења у жупанији Ђер-Мошон- Шопрон

На територији  жупаније Ђер-Мошон-Шопрон 29 миграната ухапшено је у суботу, када су покушали нелегално да пређу границу. Нико од њих није имао важећа документа за наставак путовања. Ову вест објавила је у недељу мађарска полиција на свом сајту.

У аутобусу на међународној линији, на аутопуту М1, међу путницима је било осам илегалних путника са Косова и Метохије, а мало касније у два таксија пронађено је још осам странаца. На железничкој станици у Ђеру, при рутинској контроли докумената, установљено је да још два странца који су хтели да путују у Аустрију, такође немају документа. У чекаоници на станици у месту Мошонмађаровар ухапшено је осам особа (две породице), а мало касније приведена су још два Авганистанца. Хапшење су извршили припадници локалне полиције.

Полицијска патрола на шопронској железничкој станици приметила је чудно понашање четири странца који нису имали ниједан важећи докуменат за боравак у Мађарској. Као циљ путовања навели су Немачку. На Келети железничкој станици у Будимпешти данас је ухапшено 121 избеглица.

Поплава избеглица

Полиција је у петак у јужном делу жупаније ухапсила 1269 особа при покушају илегалног преласка земље, а јуче су на железничкој станици Келети у Будимпешти и у месту Келенфелд извршене рације, које су уродиле плодом.

Истог дана, портпарол штаба жупанијске полиције изјавио је да су полицајци у  јужном делу Бачкишкунске жупаније у два наврата  ухапсили 250 илегалаца. Полицајци су били распоређени у 29 група.

У четвртак полиција је на железничкој станици Келети ухапсила 53 особе са Косова и Метохије као и једног Сиријца, а у понедељак су на ђерској железничкој станици са воза на релацији Будимпешта-Беч привели преко 100 илегалаца, јер нису имали важећа документа. Укупно је ухапшено 330 особа са Косова и Метохије.

Krizsán Csaba / MTI
Од почетка ове године регистровано је 14,000 лица који су тражила азил, а од тога само са Косова и Метохује је преко 10,000 рекао је генерални директор Канцеларије за имиграцију и држављанство. Приштевски лист Коха Диторе у понедељак је известио да грађани у огромном броју напуштају Косово и Метохију , што на месечном нивоу достиже и до 20,000 лица.


Извор: Több mint ezer bevándorlót állítottak elő szombaton és vasárnap 
Превод: Габријела Ђошић - Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!