Заборавите тенковски биатлон, сада је у Русији у моди хеликоптер-голф

Screenshot from Ruptly video
Хеликоптери се у неким земљама користе за превоз голфера на удаљене терене, али су Руси голф буквално удигли на виши ниво, тако што га играју летећи хеликоптером.

Голфери, заљубљенци пола и ентузијасти летења су утрострочили своје напоре да би забавили пробирљиву московску џет-сет публику, а нарочито обожаваоце нове вртоглаве игре, тзв. хели-голфа, чији се турнир одржао овог викенда у Московској области.


 Овај спорт изумела је једна хеликоптерска фирма у сарадњи са голф и поло клубовима. Игра је први пут приказана 2013.године. Ове недеље је хели-голф део отвореног турнира који се одржава у Челеву, на 40 километара северно од Москве.

Учесници који играју у тиму дају све од себе да из хеликоптера погоде лопту која има метар у пречнику. Све време хеликоптер лети на око 4-5 метра изнад земље.

Палице за голф које нови голфери употребљавају су тешке десет килограма, а дугачке пет метара. Направљене су од трске са великом упечатљивом базом, налик чекићу. Такмичар има задатак да лопту што брже усмери кроз снежне препреке.

Ако звучи тешко, и јесте! Један од многих изазова за такмичаре је што морају да се суочавају са ваздушним струјањем које узрокују лопатице носећег ротора хеликоптера, стално мењајући правац кретања лопте. Организатор каже да тим сачињавају три члана, где једино заједнички рад - вештина пилота уједињена са снагом голфера и прецизним управљањем навигатора може довести до победе.

Ипак треба рећи и да је ова игра доста скупа и да један лет за до три човека кошта 18,000 рубаља или 300 долара.

Извор: Forget tank biathlon, HELICOPTER GOLF is all the rage in Russia (VIDEO)

За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији - пилот

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!